"Genepax" pristatė "vandeniu ir oru" varomą automobilį (Video)  (109)

Automobilio maitinimas vandeniu jau kurį laiką laikomas automobilių gamintojų Šventuoju Graliu. Tačiau jei gandai pasitvirtins, Japonijos kompanija "Genepax" gali būti pirmoji, kuriai tai išties pavyko. Jos pagamintas prototipas varomas vien tik vandeniu ir oru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 

Naujoji kompanijos sistema "Water Energy System (WES)" generuoja energiją tiekdama orą ir vandenį į specialių membraninių elektrodų įrenginį (Membrane Electrode Assembly (MEA)). Įrenginio pagrinas - medžiaga, galinti cheminiu būdu skaidyti vandenį į vandenilį ir deguonį.
Nenuostabu, kad "Genenpax" kol kas neatskleidžia visų savo naujosios technologijos smulkmenų, tačiau jie užsimena, jog nors sistema sukurta dabartinių technologijų pagrindu, ji galės kurą iš vandens gaminti efektyviau nei naudojant bet kurį kitą egzistuojantį metodą. Be to, vandenilio gamybai nereikalingas gryninimo įrenginys, aukšto slėgio rezervuaras ar kokie nors papildomi katalizatoriai.

Neseniai vykusios konferencijos metu "Genepax" pristatė 120W ir 300W kuro elementus, veikiančius pagal naująjį principą. Ateityje planuojama pagaminti 1kW galios įrenginio prototipą. Šiuo metu vien tik vandeniu maitinamo variklio gamyba kainuoja apie ¥2000000 (US$18522), tačiau gamintojas tikisi kainą sumažinti iki maždaug 4600 dolerių.

(3)
(0)
(3)

Komentarai (109)