Frankfurte pristatyti „Ford ECOnetic“ automobiliai  (0)

Frankfurto automobilių parodoje pristatoma „Ford ECOnetic“ modelių gama su tausojančiomis aplinką technologijomis, įgalinančiomis pasiekti itin žemą CO2 emisijos lygį. Šiose automobiliuose panaudota pažangi „Common-rail“ turbodyzelių variklių sistema kartu su kitais technologiniais patobulinimais, leidžiančiais sumažinti CO2 išmetimo į aplinką kiekį iki minimalaus lygio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų Frankfurto automobilių parodoje pristatomas pirmasis „Focus ECOnetic“ modelis, kuriame CO2 emisijos lygis žemiausias tarp savo klasės automobilių – tik 115 g/km.

Pasak „Ford of Europe“ prezidento John Fleming, pristatydamas automobilių gamą su „Ford ECOnetic“ emblema gamintojas nori pritraukti tuos klientus, kuriems CO2 emisijos lygis turi didelę svarbą renkantis automobilį. „Mes pasirinkome „Ford ECOnetic“ vardą, nes tai siejasi su ekologiškomis technologijomis ir su mūsų „Kinetinio“ dizaino filosofija“, - sakė J.Fleming.

Pirmojo „Ford ECOnetic“ modelio „Focus ECOnetic“ prekyba prasidės 2008-ųjų pradžioje. Jame bus montuojamas 109 AG 1,6 litro turbodyzelinis TDCi variklis su specialiu filtru („Diesel Particulate Filtre“). Automobilio kuro sąnaudos sieks tik 4,3 l/100 km, o CO2 emisija tik 115 g/km. Šie rezultatai pasiekti dėka riedėjimo ir aerodinaminių savybių pagerinimo. Automobilis pažemintas, sumontuojant aerodinaminį įrangos paketą ir naudojant 195/65R15 dydžio padangas. Pakeitimai įtakoja  itin gerą oro pasipriešinimo koeficientą - (cd) 0,31.

„Ford of Europe“ savo produktų gamoje turi automobilius ir su „Flexifuel“ technologija, kurie kaip kurą gali naudoti 85 % bioetanolio ir 15 % įprasto benzino mišinį. Naudojant „Flexifuel“ technologiją CO2 išmetimo emisija (kuri įtakoja „šiltnamio efektą“) sumažėja 30 -80 procentų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: