Apie trumpąsias žinutes informuos nosis  (4)

Netrukus iš interneto mobiliuoju telefonu bus galima parsisiųsti ne tik muziką, melodijas ar horoskopus, bet ir kvapus. Japonijos kompanija „NTT“ sukūrė specialias kvapų kasetes, kurios, įmontuotos į mobilųjį telefoną, geba atkurti vieną ar kitą kvapą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Specialiai šiam projektui įmonė sukūrė telefoną, kuris yra dar mažesnis už įprastus mobiliuosius. Technologijos bandymams atrinkti kandidatai gali parsisiųsti ištisus kvapų sąrašus, juos išbandyti ar prisegti prie elektroninių atviručių, jas persiųsti draugams ar giminaičiams. Žinoma, pastarųjų telefonai turės palaikyti kvapniąją funkciją.

Ar norėtumėte po darbo pravėrę namų duris užuosti mėgstamą aromatą? Tai irgi galima padaryti mobiliuoju. Informacija apie vartotojo pasirinktą kvapą iš telefono keliauja į Internetą, o iš ten perduodama į specialų prietaisą namuose.

Technologija Japonijoje egzistuoja jau nuo 2005 m., tačiau tik dabar ji pritaikyta prie komunikacinių tinklų. Paslaugos kaina kol kas nežinoma, tačiau kompanijos atstovai teigia, kad bus siekiama naujovę padaryti prieinamą daugeliui mobiliųjų telefonų vartotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)