Miro – atviro kodo internetinė televizija kompiuteryje  (2)

Internetinė televizija – jau kažkur girdėta sąvoka? Taip, apie ją jau trumpai rašėme pristatydami Joost projektą. Dabar kita alternatyva – ir pagal viską bent jau kol kas su žymiai platesnėmis galimybėmis. Ypač patiksianti atviro kodo mėgėjams – Miro ne tik nemokama, bet ir pilnai atvira. Tie, kas nelabai suprato apie ką eina kalba, skaitykite toliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas gi yra Miro? Tai patogi ir nieko nekainuojanti video failų publikuojamų internete paieška, peržiūra ir atsisiuntimas į kompiuterį. Miro nėra absoliučiai naujas projektas – jis gimė iš anksčiau vystyto Democracy. Gal ne tiek gimė, kiek Democracy pakeitė pavadinimą į Miro. Kalbant labai trumpai, tai tarsi RSS skaitytuvas iš interneto „filtruojantis“ video bylas. Pagrindinė jo ypatybė ta, jog Miro sugeba „ištraukti“ video net iš tų RSS srautų, kuriuose nurodyta tik nuoroda į video bylą.

Taigi, Miro suteikia galimybe neeikvojant daug laiko paieškoms susirasti įvairiausių video bylų. Kitaip to ir nepavadinsi, kaip tik internetiniu televizoriumi kompiuteryje. Tiems kas mėgsta internete žiūrėti video šis žaisliukas turėtų ypač patikti. Patogi ir paprasta navigacija. Graži, maloni išvaizda. Palyginus greitai siunčia (download) failus. Leidžia patogiai susidėlioti, sugrupuoti jau turimus failus bei siunčiamus. Programoje esantis vaizdo leistuvas atkuria didelės raiškos vaizdą HD. Juo galima žiūrėti ne tik iš interneto parsisiųstus failus, bet ir kompiuteryje esamus įvairių vaizdo formatų failus. Atkuria Quicktime, WMV, MPEG, AVI, XVID ir kitus populiarius formatus. Gamintojai skelbia, kad su Miro galima atsisiųsti net BitTorrent failus. Atkuriamo vaizdo kokybė kaip internetinei aplinkai yra „fantastiška“ – bent jau tokius atsiliepimus palieka vartotojai.

Parsisiuntę ir įdiegę programą gausite šūsnį mokomosios medžiagos apie tai kaip naudotis programa. Medžiaga pateikta paprastai ir aiškiai. Taip pat gausite krūvą vaizdo kanalų (virš 2700) iš kurių nemokai galėsite išsirinkti ir žiūrėti patikusias laidas ir vaizdus.

Programos lange rasite jau iš karto įtrauktus kelis populiarius vaizdo portalus: YouTube, Google Video, Yahoo!, Revver, Daily Motion, Blip.tv, BlogDigger ir Mefeedia. Žodžiu galimybių daug – belieka išbandyti. Tiesa, kadangi pagrindinis Miro konkurentas ir analogas kol kas yra Joost, projekto svetainėje pateikta aibė Miro privalumų prieš Joost. Na bet kaip visada – galimybė rinktis palikta pačiam vartotojui.

Naujieną pasiūlė Retry

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: