Kompiuterių saugumo specialistai rekomenduoja pasitikrinti  (1)

Pasaulinės IT valdymo ir kompiuterių saugumo kompanijos CA atstovai rekomenduoja nemokamais interneto įrankiais pasitikrinti savo kompiuterius, ar jie nėra apkrėsti kenksmingomis programomis ir virusais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CA atstovo darbui su partneriais Baltijos šalyse Pauliaus Dubinsko teigimu, apie 80 proc. šiuo metu namuose naudojamų kompiuterių yra apkrėsti kenksmingomis programomis, o kiekviename kompiuteryje yra vidutiniškai 24 skirtingo kenksmingumo parazitinės ar šnipinėjančios programos. Tai rodo kompiuterių apsaugos svetainės „PC Security News“ duomenys.

Anot P. Dubinsko, kenksmingos programos į kompiuterius dažniausiai patenka naršant ar siunčiantis duomenis internete. Jos gali vogti vartotojo prisijungimo informaciją, slaptažodžius, asmeninę informaciją, sekti vartotojo lankomus interneto tinklalapius ir siųsti šią informaciją suinteresuotiems asmenims. Yra ir šalutinis neigiamas poveikis - kiekviena programa naudoja papildomus kompiuterio resursus.

Liepos mėnesį paskelbtais BBC duomenimis, pernai Didžiojoje Britanijoje nuo tapatybės vagysčių, kurias įvykdė ir šnipinėjančios programos, nukentėjo daugiau kaip 80 tūkst. žmonių, o bendra žala valstybės ekonomikai viršijo 1,5 mlrd. svarų sterlingų (7,5 mlrd. litų). Pasak CA atstovų, Didžiojoje Britanijoje ir Lietuvoje yra panašus parazitinių šnipinėjančių programų paplitimo lygis.

„Kad kompiuteryje yra kenksmingų programų, rodo tokie ženklai kaip kompiuterio sulėtėjimas, dažnas jo „pakibimas“, darbalaukyje ir užduočių juostose nežinia iš kur atsirandančios piktogramos ar nuolat atsirandantys iššokantieji langai“, – sakė P. Dubinskas.

Susirūpinusiems savo kompiuterių saugumu vartotojams CA siūlo apsilankyti tinklalapyje ca.com/securityadvisor/pestscan/ arba kitų gamintojų puslapiuose, kuriuose galima nemokamai pasitikrinti, ar kompiuteryje nėra kenksmingų programų. Be to, kasdien atnaujinamame puslapyje ca.com/securityadvisor/virusinfo/ esančiu nemokamu įrankiu galima pasitikrinti, ar kompiuteryje nėra virusų.

www.vtv.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: