"Skype" tinklu plinta naujas virusas  (18)

Visi "Skype" vartotojai šiomis dienomis turėtų būti labai budrūs - "Skype" administracija praneša apie naujo ir labai pavojingo viruso plitimą. Vartotojus jis pasiekia panašiai kaip "Sandra" virusas - žinutėmis per pokalbių kanalą. „Skype” klientas gauna žinutę iš kontaktų sąraše esančio asmens, kuris siūlo pasižiūrėti nuotrauką (.jpg). Paspaudus ant nuorodos į kompiuterį atsisiunčia rinkmena .jpg formatu. Bandant ją aktyvuoti pasileidžia virusas, kuris taip pat išsiuntinėja žinutes visiems kontaktuose esantiems asmenims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tradicinis pasiūlymas visiems "Skype" vartotojams - neatidarinėkite nuorodų su .jpg galūnėmis. Visgi nuorodos jau ilgą laiką yra pažeidžiamiausia "Skype" dalis - tad kai kurie vartotojai apskritai nespaudinėja jokių pokalbių kanalais persiunčiamų nuorodų ir kol kas nesiskundė jokiu "Skype" virusu. Panašu, jog tai geriausias būdas apsisaugoti nuo šių blogybių.

Naujasis virusas vadinasi "w32/Ramex.A”, nors dauguma vartotojų jį vadina "Sandra2". Perspėjama, jog jis yra visiškai naujos struktūros ir sugeba pats atsinaujinti. Dėl to kai kurios antivirusinės programos atsinaujinusių viruso versijų netgi nebeaptinka.

Be savybės atsinaujinti ir modifikuotis, virusas pasižymi ir kitomis protingomis, bet deja kenkėjiškomis ypatybėmis- jis sugeba nustatyti, kokia kalba dirba "Skype" programa. Jeigu ji dirba lietuviškai, tada iš karto siunčia visiems kontaktams lietuviškus pranešimus, jei angliškai, tada siunčiami pranešimai anglų kalba. Jau pasklido gandas, kad prie viruso kūrimo bus prisidėję ir lietuviai - ar tikrai taip yra, galbūt sužinosime ateityje.

Naujieną pasiūlė "Smėlis". Jei žinote svarbių mokslo ir technologijos tematikos naujienų, rašykite į info@technologijos.lt  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)