Mokslininkai sukūrė juoko matuoklį  (0)

Tiems, kurie tiki, jog juokas yra geriausias vaistas, dabar atsirado galimybė pamatuoti jo "dozes". Kansai Universiteto (Japonija) mokslininkai sukūrė įrenginį, leidžiantį moksliškai išmatuoti žmogaus juoko kiekį ir jo nuoširdumą. Įrenginys veikia naudodamas elektrodinius jutiklius, kurių pagalba stebimi įvairių su juoku susijusių raumenų generuojami elektriniai biosignalai. Duomenys vėliau perduodami į kompiuterį, ten apdorojami ir juokui priskiriamas jo "įvertinimas". Be to, įrenginys gali nustatyti skirtumą tarp tikro ir dirbtinio juoko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juoko tikrumas nustatomas stebint diafragmos judesius. Diafragma yra plonas raumeninis audinys ties šonkaulių apačia, skiriantis krūtinės zonoje esančius organus nuo pilvo organų. Mokslininkų teigimu, jei asmuo apsimeta besijuokiąs,  diafragma juda nepakankamai, netgi jei žmogaus veido ir balso išraiška yra tikroviška. Jei raumenų vibracijos yra stiprios, tai rodo nuoširdų juoką - tokiu atveju diafragma sugeneruoja nuo 2 iki 5 atskirų vibracinių bangų.

Įrenginio autoriai teigia, jog juoko matavimo sistema padės mokslininkams atlikti detalesnius psichologinio juoko poveikio imuninei sistemai tyrimus. Įrenginio elektrodai tvirtinami prie žmogaus skruostų, krūtinės ir pilvo. Iš viso per vieną sekundę atliekama 3000 matavimų. Juoko kiekis išreiškiamas "aH" vienetais - šį vienetą sukūrė pati mokslininkų komanda. Komandos vadovo profesoriaus Yoji Kimura teigimu, 1 sekundė spontaniško juoko atitinka 5 aH.

Įdomu tai, jog mokslininkai planuoja pagaminti nešiojamą naujovės versiją, kurią galbūt išeis panaudoti medicinos  bei pramogų srityse. Sukurti dabartinę versiją komanda užtruko apie metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)