„Pasiklausyti“ kompiuterių klaviatūrų galima ir per sieną (Video)  (6)

Lozanos (Šveicarija) aukštosios federalinės politechnikos mokyklos tyrėjai praneša atradę būdą, kaip galima perimti kompiuterių klaviatūromis renkamus tekstus iki 20 metrų atstumu. Dar daugiau: šis metodas leidžia „klausytis“ klaviatūrų net per sienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrėjų paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad eksperimentai rėmėsi laidinių klaviatūrų skleidžiamais elektromagnetiniais impulsais. Mokslininkai išmatavo pavienių klavišų skleidžiamas elektromagnetines bangas, o po to, nustatę imtuvą į atitinkamą dažnį, analizuodavo elektromagnetinį spektrą, bandydami atpažinti atitinkamus paspaudimus.

Šveicarijoje atliktų bandymų metu buvo patikrinta 11 skirtingų gamintojų laidinių klaviatūrų su PS/2 ir USB sąsajomis. Buvo išbandytos ir nešiojamųjų kompiuterių klaviatūros. Bandymų metu buvo naudojami 4 pilno ir dalinio duomenų perėmimo metodai. Paaiškėjo, kad visos testuotos klaviatūros neatsilaikė bent prieš vieną iš naudotų „pasiklausymo“ metodų.

Šio eksperimento vykdytojai pabrėžia, kad jau anksčiau kai kurie specialistai, nagrinėję elektronikos įrenginių elektromagnetinį spinduliavimą, buvo perspėję apie potencialų kompiuterių klaviatūrų „pasiklausymo“pavojų, tačiau iki šiol ši prielaida eksperimentiškai nebuvo patvirtinta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: