Iššūkis elektronikos mėgėjams: savadarbis robotas-statybininkas (Video)  (22)

Žmonių fantazija laki, ir ši fantazija išsipildė vieno internauto darbuose. Žmogus sukūręs šešiakojį vaikščiojantį bei frezavimo staklių darbą atliekantį robotą teigia savo darbus pradėjęs tiesiog dėl malonumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Robotas sugeba frezuoti trimates figūras iš medžio bei plastiko, tiesa tikslumu sistema nepasižymi, tačiau tai didelis žingsnis į priekį kuriant ateities robotus – statybininkus. Techniškai tai šešių ašių vaikščiojančios koordinacinės frezavimo staklės. Panašias, tik neturinčias kojų šiuo metu naudoja reklamos agentūros. O dabar įsivaizduokite 15 kartų didesnį šešiakojį klojantį jūsų namo pamatus.

Roboto prototipas sukurtas pasinaudojant šiuolaikinėmis radio bangomis valdomų modelių detalėmis, frezavimo įrenginiui panaudotas bekolektorinis trijų fazių motoras, kojas valdo servo motorai. Robotą maitina dešimt lygiagrečiai sujungtų ličio polimerų baterijų, ir visa tai pagaminta namų sąlygomis!

Interneto bendruomenės nariai juokauja, jog vieną dieną grįžęs namo bei pravėręs duris, roboto kūrėjas ras keliolika tokių pat vaikščiojančių bei detales gaminančių robotų. Kol kas dar tik juokaujama, kad panašūs technikos stebuklai gali pradėti gaminti vienas kitą, tačiau kaip bus ateityje?

Elektronikos mėgėjų netrūksta ir Lietuvoje. Galbūt kas nors sumąstys sukonstruoti konkurentą?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Egidijus Šatas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)