Japonai sugalvojo skėtį su akustine sistema (Video)  (10)

Iš pirmo žvilgsnio tai tradicinis Tekančios Saulės šalies skėtis – bambukas, riebalais įmirkytas popierius, aštrios linijos. Tačiau šį kartą išvaizda apgauna – tai ne tik paprastas skėtis, bet ir personalinė akustinė sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netradicinį skėtį, pavadintą gana poetiškai Oto-Shigure, pagamino IT kompanija Toa Engineering kartu su mokslininkais iš Keio University. Toks skėtis ne tik apsaugo nuo lietaus, tačiau leidžia klausytis muzikos iš standartinių nešiojamų grotuvų, tarkim iPod. Lietsargyje įmontuotas nedidelės galios stiprintuvas, kurio išėjimo signalas paduodamas į keturis mažus elektros variklius, sukuriančius garsinio dažnio vibracijas visame skėčio paviršiuje. Taip gaunasi savotiškas garsiakalbis, atkuriantis erdvinio garso įspūdį. Be to, sistema sukuria kryptingo garso bangas, kurias gali girdėti tik skėčio šeimininkas. Arba prie pat jo esantis "kaimynas". O kam be reikalo erzinti kitus praeivius?

Kol kas originalaus skėčio įsigyti nepavyks – jį planuojama pateikti rinkai galbūt ateinančiais metais. Pirminė kaina svyruoja ties 100 dolerių riba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)