Sėkmingai išbandytas privatus lėktuvas-nešėjas WhiteKnightTwo  (0)

Gruodžio 21 d. virš Mojavos dykumos (Mojave Air and Space Port in California) pirmą kartą pakilo specialus lėktuvas-nešėjas WhiteKnightTwo. Tai buvo vienas iš didelių žingsnių į priekį kompanijos Virgin Galactic planuose vystant kosmoso turizmo idėją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėktuvą WhiteKnightTwo pagal Virgin Galactic užsakymą gamina kompanija Scaled Composites. Tai bus dviejų fiuzeliažų lėktuvas, kurio apačioje tvirtinsis turistinis kosmoplanas SpaceShipTwo. Lėktuvo-nešėjo pagrindinis tikslas – daugiau nei į 15 km aukštį pakelti kosmoplaną, kuris toliau galėtų skristi savarankiškai į suborbitinę trajektoriją. SpaceShipTwo galės pakilti į 100-140 km aukštį, pats skrydis truks 2,5 valandos, iš kurių 6 minutes bus galima mėgautis nesvarumo būsena (šis laikas galios tada, jei skrydžio aukštis pasieks 140 km).

Scaled Composites kompanija turi pagaminti iš viso du lėktuvus nešėjus WhiteKnightTwo ir penkis kosmoplanus SpaceShipTwo.

Kol kas pirmasis nešėjo skrydis užtruko vieną valandą, per kurią neįvyko jokių netikėtų situacijų. Gana sėkmingai kosminio turizmo link žygiuojanti kompanija Virgin Galactic dar kartą įrodė, jog privatus kapitalas yra pajėgus tokiems atsakingiems projektams kaip skrydžiai į kosmosą. Belieka tikėtis, jog viskas sėkmingai klostysis ir ateityje.

Tuo pat metu kompanija vysto Spaceport America kosmodromo projektavimo darbus. Apie patį kosmodromo projektą mes jau rašėme pernai metais – nors jo statybos dar nepradėtos, tačiau baigiami tvarkyti visi oficialūs leidimai. Federalinės valdžios atstovai suteikė kompanijai licenziją kosminių skrydžių vykdymui, taip pat patvirtinta kompanija, kuri prižiūrės Spaceport America kosmodromo darbą.

Pačios statybos prasidės 2009 metais, o jų pabaiga numatoma „kaip galima greičiau“ ir ne vėliau kaip 2010 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)