Rusija tieks elektrą Lietuvai  (21)

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Rusijos bendrovė „Inter RAO ES“ pasirašė sutartį dėl elektros tiekimo į Lietuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susitarimas sudarytas 10 metų. Jis pasirašytas tam, kad „uždarius Ignalinos atominę elektrinę vartotojams nepritrūktų elektros energijos“. „Inter RAO“ savo kontragentu pasirinko Energijos realizacijos centrą.

Sutartis garantuoja, kad kiekvienais metais į Lietuvą bus tiekiama apie 2,5 mlrd. kilovatvalandžių elektros energijos. Už ją bus mokama pagal formulę, kuri sudaroma atsižvelgiant į eksportuojamos energijos kainą Rusijos rinkoje, taip pat į galingumą ir tranzito mokesčius. Daugiau detalių apie pasirašytą susitarimą nepranešama.

Iki kovo pabaigos „Inter RAO“ ir Energijos realizacijos centras ketina pasirašyti dar vieną 10 metų sutartį dėl papildomo elektros energijos tiekimo į Lietuvą. Elektra bus tiekiama atsižvelgiant į paros planavimo režimą ir suderintą grafiką, taikant tokius pačius kainos apskaičiavimo metodus.

Uždarius Ignalinos atominę elektrinę, kuri dabar aprūpina elektros energija ir Kaliningrado sritį, Rusija kol kas liks vienintelė valstybė, galinti tiekti Lietuvai elektrą. Ukraina jau taip pat pasiūlė Lietuvai tiekti savo energiją per Baltarusiją, tačiau kol kas nesusitarta su Minsku dėl jos tranzito.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lietuvos žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)