Saugumo tarnybos stebės ir socialinius tinklus?  (18)

Į tūkstančių britų privatumą ir vėl kėsinasi „Didysis Brolis“. Šį kartą žmonių privatumą saugumo tarnybos nusprendė pažeisti socialiniuose tinkluose, praneša timesonline.co.uk


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos vyriausybė vakar pristatė projektą, kuriuo siekiama įteisinti ne tik telefoninių skambučių ar elektroninio pašto sekimą, tačiau ir socialinių tinklų stebėjimą.

Anot Britanijos saugumo tarnybų, siekiant apsisaugoti nuo teroristinių išpuolių, reikia stebėti visus informacijos apsikeitimo kanalus, priešingu atveju tai gali turėti itin dideles neigiamas pasekmes.

Europos Sąjunga jau anksčiau ne kartą abejojo Didžiosios Britanijos žmogaus laisvių suvaržymais. Pirmą kartą informacijos stebėjimu itin smarkiai susirūpinta po 2005 metais Londone įvykusių teroristinių išpuolių, po kurių buvo papildomai sumontuota tūkstančiai vaizdo stebėjimo kamerų bei pradėtas sekti elektroninis paštas.

Vyriausybės susidomėjimo socialiniai tinklai, tokie kaip „Myspace“ ar „Bebo“, sulaukė dėl to, jog pastaruoju metu būtent jie išgyvena itin didelį augimą. Šiuo metu dažnas Didžiosios Britanijos gyventojas naudojasi vienu iš išvardintų socialinių tinklų.

Kritikų teigimu nei socialinių tinklų stebėjimas, nei elektroninio pašto ar telefonų skambučių filtravimas nepadės užkirsti kelio ateities teroristinėms atakoms. Kritikai teigia: „Jeigu mes manome, jog nusikaltėliai ir teroristai yra tokie buki, jog nemoka užmaskuoti savo pėdsakų internete – problema yra daug didesnė negu mums atrodo.“

Kaip bus iš tiesų? Ar taps Didžioji Britanija ir ypač Londonas labiausiai suvaržyta vieta pasaulyje?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)