Lietuvoje sparčiai „dygsta“ IT naujienų portalai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-04-02 16:32
tik nereikia pustys, kad cia visi tokie kieti programuotojai. patikek zinau kaip senka daktarai ir docentai It srities apie specialistus...
Windas 2009-04-02 16:40
na vienas dalykas ash gal ka ir pamokyciau, bet mano mokymas durnas:D kazkodel dauguma sako man nekalbek pauksciu kalba vistiek nieko nesuprantu turiu savo draugu grupele su kuriais aptarineju ka ir kaip programinti dalinames info ir veikimo principais. Duomenu baziu indexavimo tipu efektyvumus aptarinejam ir t.t. kuriam savus projektu testuojamas. Lietuvoje prasimushti easy tik reik buti siek tiek ishskirtinis ish minios... ash gavau tik del to jog anxiau truputi uzsiminejau nulauzinejimais o dbr dirbu kaip baltas zmogutis:P normalioj imonej.. kame beda tik ttai kad kaip pradedam kalbeti apie ishsilavinima ash nesu nebaigias jokios institucijos neskaitant mokyklos:D tai visada gedoka buna bet kaip darbe vertina pagal rezultatus tai kolkas ramus esu ABCD o pats kuom domiesi inzineriniais dalykais ar programine iranga?
kionig 2009-04-02 16:44
, jei skaitai uzsienietiskuose forumuose tai ir skaityk, nes ten visaj kita auditorija, o cia lietuvoje kaip sake windas ateina i ta "haker" portala vaikai, svajodami nuhackint drauga..
Windas 2009-04-02 16:50
to kionig: Na ok tu nesupranti apie programvima per daug ir ipac tuos grafinius variklius ar kazka pn. bet ash taip pat nenutuokiu cheminiu dalyku.. tai kodel chemija pripauso o programines irangos negali? manau tikrai cia daugiau zmoniu lankosi kur programvima ir seip programines irangos galimybes labiau supranta nei atomo sintezes ar ka ten tokio
Anonymous 2009-04-02 16:59
as asmeniskai linkstu link web kurimo ir viskuo kas tu tuo susije
Anonymous 2009-04-02 17:07
labai gerai, kad prasimusiai, bet kiek tokiu yra? vienetai... o baiges univera mazai ka mokesi... pazystu tokiu... o dbr sakykim zmogus be patireits, tai kaip jam susirast darba per krize... ir pvz jei is pazystamu rato mazai kas tuom domisi. norisi surast bendraminciu. ir niekas nesidalins naudinga informacija (nes ji turi verte), kad tautietis ismoktu ko nors va ir patriotizmas, tik ant kitatauciu snipst galima o realiai visiem px... manau is sios idejos galima ir uzsidirbt
Windas 2009-04-02 17:30
Na draugas daro portala epamokos.lt o kas rimciau nori mokytis kuris turi daug klausimu kvieciam i sukurta google groupsa turim ir bloga bet retai ka naudingo idedam Nes pagrinde 2sia aptarinejam viska nes kiti tik matematikai, vienas inzinieris ir t.t. Vadinames taip santuriai: PPAD pilnai ishvertus: Programming philosophers and developers seip kilus klausimams stengemes padet.. ipac kuo sudetingesnis tuo labiau padedam.. bet uz kitus kodu nerashok sakom ko reik ar dali kodo duodam.. bet pilnos programos ar nerasome.. kad zmogus pats ishmoktu.. reik mokytis ne teorija bet praktika... Seip reiktu mums dbr su draugeliu vienam projektui [kolkas ne pelno siekiant veliau pelno siekiant] web designerio.. jei butu susisiekit su manim... bet kuris gerai moketu piesti reiktu ne tik web designas bet ir kuribingas ir fantazijos netrukstancio zmogaus.
Anonymous 2009-04-02 20:11
Žinau tuos portalus, bet man jie lėkštoki. Mano toks darbas, kad reikia prenumeruoti ir analizuoti it informacijos srautus. Bet iš lietuviškų tai kol kas 24 tinklapiai - blogai, ir vienas ir profesionalių - technologijos[taskas]lt Aš manau kad po dviejų metų iš jų liks vienas. Per maža rinka ir per daug tikimasi - nuo 7 iki 10 t. lankytojų. Naujienų portalai kaip balsas[taskas]lt ir kiti surenka maždaug tiek, o čia specializuotos naujienos jeigu ir surinks iki 1000 tai tik neilgai, o nusistovės vėliau apie 600. Bet sveikintina kad portalų daugėja, nors jaučiamasi profesionalumo stoka (užsienietiški blogai yra tokio lygio kad sutinku už prenumeratą mokėti pinigus, bet lietuviškų it tipo naujienų net uždyką neįtraukiu į rss) toks vaizdas kad juos įkurė studentai / neseniai baigę bakalauro, magistro studijas studentai. Vsiems jiems linkiu sėkmės, ir labai gerai būtų jei mano žodžiai neišsipildytų.
Dvigubas nulis 2009-04-02 22:40
Klausimas administracijai: kiek prie technologijos.lt projekto žmonių prisideda?
Anonymous 2009-04-03 10:36
Seip techno.. lt prasidejo graziai tik paskui popsinti pradejo del finansiniu reikalu. Bet nera ko kaltinti lietuva maza rinka web site'am tokiem.. sis portalas gerai paskaityti kazka paprasto ir beveik savais zodziais aprashyto.. + adminai gan aktyvus susieikti imanoma nieko blogo.. tik deja daznai reik papildomos info ieskotis kitur.
Vytautas 2009-04-03 11:30
Prie pačio portalo vystymo - 2 žmonės (laisvalaikiu ). Yra dar savanoriai moderatoriai, bet jie forume tvarkosi su kultūra
Vytautas 2009-04-03 11:33
Galim atvirai pasakyti - po 2,5 metų darbo prie šio portalo mums dabar svarbiausia pasiekti lygį, kad jis save išlaikytų, nes temti tokį daiktą vien iš entuziazmo ilgai negalima. Tad visi kokybiniai ir kiekybiniai straipsniai (jiems paruošto reikia aibės laiko) laukia geresnių laikų. Žodžiu, pilna puslapio komercializacija būtų labai teigiama ne tik administracijai, bei ir skaitytojams.
Anonymous 2009-04-03 13:07
"? a) dalinai ribosit ar apmokestinsit priėjimą prie puslapy teikiamos informacijos? b) pilnai apribosit ir apmokestinsit priėjimą prie puslapy teikiamos informacijos? c) užkrausit puslapį reklamom taip, kad be papildomo mokesčio nebus įmanoma normaliai jo skaityti?
Vytautas 2009-04-03 13:11
Artimiausiems 2 metams turime idėjų d) e) f) planams, tačiau jiems žlugus arba nepasiteisinus palaipsniui pereisim prie c) a) ir b) Nors čia ir su jumoru, bet kol kas planas panašus, tad artimiausiais metais didelio kiekio reklamų ar apmokestinimų neturi būti (be to, apmokestinant straipsnių kokybę reiktų gerinti, o to mes šiaip ar taip neišgalim). Žodžiu, kol kas vizualūs pokyčiai bus nedideli.