Izraelis sėkmingai išbandė raketą naikintoją „Hetz“  (25)

Izraelis šiandien sėkmingai išbandė savo raketą naikintoją „Hetz“ (Strėlė). „Hetz“ priešraketinės gynybos projektas buvo pradėtas vykdyti dar prieš 20 metų, pranešė „DefenceNews“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime sakoma, kad iš Izraelio karinių oro pajėgų naikintuvo, skridusio virš Viduržemio jūros, buvo paleista balistinė raketa, prilygstanti Izraelį galinčioms pasiekti Irano vidutinio nuotolio raketoms „Shahab-3“. Izraelio radijas pranešė, kad „Hetz“ priešraketinės gynybos kompleksas aptiko taikinį, nukreipė į jį raketą naikintoją ir sunaikino.

Pranešama, kad tai buvo naujausias „Hetz“ projekto, kuris buvo pradėtas dar 1988 m., kai buvo vykdoma JAV prezidento R. Reagano inicijuota vadinamoji „Žvaigždžių karų“ programa, bandymas.

„Hetz“ projektas buvo paspartintas 1991 m., kai karo Persijos įlankoje metu į Izraelį iš Irako buvo paleistos 39 „Scud“ raketos. Dabar 50 proc. „Hetz“ programos išlaidų dengia pagrindinė Izraelio sąjungininkė – JAV, sakoma pranešime. Izraelio kariuomenė jau yra atlikusi daugiau nei 12 sėkmingų „Hetz“ raketos naikintojos bandymų „įvairiausiomis sąlygomis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)

Susijusios žymos: