Aptiktas pirmasis SMS virusas  (15)

Suomijos kompiuterinio saugumo sprendimų bendrovė „F-Secure“ pranešė apie mobiliaisiais telefonais plintantį „GSM kirminą“, pavadintą „Sexy View“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad tai yra pirmasis SMS žinutėmis plintantis telefoninis virusas, kuris naudojasi išmaniųjų telefonų saugumo spragomis. Į tokį telefoną atėjusi SMS žinutė atrodo taip, tarsi būtų atsiųsta vieno iš telefono knygelėje įrašytų adresatų, skelbia „Webuser“.

Žinutės tekstas ragina gavėją atidaryti telefono naršyklėje tam tikrą nuorodą, neva vedančią į interneto svetainę, kurioje galima pasižiūrėti „seksualių“ nuotraukų.

Nusprendę tai padaryti patenka į svetainę, kurioje siūloma įdiegti į telefoną specialią programėlę. Tokiu atveju viruso kūrėjams persiunčiama informacija apie kontaktinius duomenis, o jie naudojami siuntinėjant į telefonus neprašytą SMS komercinę reklamą (vadinamąjį „spemą“). Kirminas taip pat pradeda „daugintis“ išsiuntinėdamas atitinkamas SMS žinutes telefone rastais adresatų numeriais.

Pasak „F-Secure“ atstovo Mikko Hypponeno, „Sexy View“ yra svarbus keliais požiūriais. Tai pirmasis aptiktas SMS kirminas, be to, jis pirmasis sugeba apeiti virusų aprašų patikrinimus, kurie turi apsaugoti nuo užkrato naujausius išmaniuosius telefonus.

Savo ataskaitoje apie 2009 m. pirmojo ketvirčio didžiausias kompiuterinio saugumo grėsmes „F-Secure“ prognozuoja, kad įvairiuose pasaulio regionuose jau plintantis SMS „spemas“ ateityje taps rimta problema daugelio šalių mobiliojo ryšio vartotojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: