Auganti paieškos įrankių konkurencija skatina naujų algoritmų kūrimą (Video)  (5)

Kompanija „Google“ pristatė naują paieškos technologiją, pagal funkcijas panašią į nesenai startavusią „Wolfram Alpha“. Senasis paieškos metodas pateikia su užklausa susijusius duomenis, kuriuos vartotojas turi pats atsirinkti, o naujasis metodas užklausas „supranta“ ir sugeba savarankiškai atlikti pirminę duomenų analizę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavyzdžiui, įvedus užklausą „maži šunys“, pateikiamos įvairių veislių šuniukų nuotraukos bei papildoma informacija apie jų dydį, svorį, gyvenimo trukmę bei veisėją. Ši eksperimentinė funkcija pavadinta „Google Squared“.

„Priešingai nei įprasta paieškos sistema, „Google Squared“ neieško su tam tikra tema susijusių internetinių svetainių. Ji automatiškai randa ir susistemina faktus. Jau šį mėnesį vartotojai galės rasti šią programą „Google Labs“ tinklapyje, - rašoma kompanijos blog‘e. - Šios funkcijos išplečia paiešką“.

Kitas naujas įrankis, pavadintas „Search Options“, leidžia vartotojams pasirinkti parametrus, kurie atitiktų skirtingus paieškos profilius, pavyzdžiui, naujausių duomenų pateikimą arba paiešką forumuose. Šis įrankis pasirodys jau po savaitės.

Be to kompanija „Google“ telefonų operacinei sistemai „Android“ pristatė naują programą, pavadintą „Sky Map“. Ši programa leis vartotojui, palaikius telefoną iškeltą į naktinį dangų, gauti pakomentuotą žvaigždyno paveikslėlį. Tiesa, telefonas turi turėti ne tik „Android“ operacinę sistemą, tačiau ir kai kuriuos būtinus techninius priedus - aksmagnetometrą ir akselerometrą.

Šie pranešimai rodo didėjančią paieškos sistemų konkurenciją: tereikėjo „Wolfram Alpha“ paieškos technologijai sulaukti didžiulio visuomenės susidomėjimo, iš karto pasirodė "Google" konkurencinės paslaugos. Tiesa, „Wolfram Alpha“ paieška jau startavo ir ją jau galima išbandyti. Jeigu ji jus kuo nors nustebins, bet kada galite apie tai padiskutuoti su kitais portalo lankytojais šioje temoje.

Įdomu tai, jog į pokyčius paieškos algoritmų srityje žada reaguoti ir kompanija „Microsoft“ - jos atstovai pareiškė, jog vasarą planuoja peržiūrėti savo paieškos paslaugas.

Belieka sulaukti kompanijos "Yahoo" atsakymo. Jeigu ji vis dar planuoja ateityje konkuruoti paieškos paslaugų sferoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: