Pentagonas sieks atsisakyti kompiuterių tinklų administratorių  (3)

JAV Gynybos departamento tyrimų padalinys – Pažangiųjų gynybos tyrimų projektų agentūra (DARPA) – stengiasi sukurti kompiuterių tinklus, kurie veiktų be žmogaus įsikišimo, praneša „Vnunet.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujos kartos kompiuterių tinklai būtų formuojami ir prižiūrimi automatiškai. Tokių tyrimų programa minima JAV Kongresui DARPA pateiktame 2009 m. strateginiame veiklos plane. Šiame dokumente nurodoma, kad DARPA siekia sukurti naujovišką kompiuterių tinklų infrastruktūrą, kuri gali „pati susikonfigūruoti ir save aptarnauti“. Teigiama, kad pirminė tokių tinklų paskirtis – sujungti kariuomenės padalinius ir kovotojus mūšio lauke, tačiau jie esą galėtų būti pritaikyti ir civilinėje srityje.

„Šios koncepcijos pagrindas – patikimi, saugūs ir autonomiškai formuojami kompiuterių tinklai. Jie turi būti ne mažiau patikimi, apsaugoti ir gyvybingi, kaip jų sujungtos ginkluotės sistemos ir karinis personalas. Jie privalo užtikrinti greitą ir tikslų didelių duomenų kiekių perdavimą“, - teigiama DARPA dokumente. Jame taip pat pabrėžiama, kad tinkama naujos kartos kompiuterių tinklų funkcionavimą galima užtikrinti tik be žmogaus įsikišimo, nes tinklo sukūrimas ir administravimas, kurį vykdo specialistai, yra per ilgas procesas, neatitinkantis šiuolaikinių kovinių operacijų reikalavimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)