„Virgin Galactic“ pradėjo raketinio variklio bandymus (Video)  (6)

Kosminiam turizmui skirtą erdvėlaivį „SpaceShipTwo“ kurianti bendrovė „Virgin Galactic“ pranešė užbaigusi pirmąjį jo raketinio variklio bandymų etapą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis hibridinis variklis leis „SpaceShipTwo“ išvystyti didesnį nei 4 000 km/h greitį ir iškelti kosminius turistus į 110 km aukštį virš Žemės.

Pasak „Virgin Galactic“ steigėjo britų verslininko Richardo Bransono, didžioji dalis „SpaceShipTwo“ erdvėlaivio gamybos darbų jau atlikta. Užbaigus jį skraidymo bandymai prasidės dar šiais metais, skelbia „Space.com“.

Kiek anksčiau Kalifornijoje buvo atlikta visa serija „SpaceShipTwo“ erdvėlaivį į atmosferą iškelsiančio lėktuvo „WhiteKnightTwo“ skraidymo bandymų. Skirtingai nuo įprastų raketų nešėjų, „SpaceShipTwo“ varikliai bus įjungti tik aukštutiniuose atmosferos sluoksniuose, kai kosminis laivas atsiskirs nuo jį iškėlusio „WhiteKnightTwo“ lėktuvo. Erdvėlaivio varikliai veiks kur kas trumpesnį laiką, be to, skrydžiui į suborbitinį aukštį jiems prireiks gerokai mažiau kuro .

Hibridinis azoto suboksido „SpaceShipTwo“ variklis yra pats didžiausias tokio tipo variklis pasaulyje. Jį „Virgin Galactic“ užsakymu pagamino bendrovė „Scaled Composites“.

Į kosminę kelionę „Virgin Galactic“ erdvėlaiviais jau yra užsirašę apie 300 asmenų, iš viso pasiruošusių už tai sumokėti 40 mln. JAV dol. Bendrovė planuoja pagaminti 5 „SpaceShipTwo“ erdvėlaivius ir 2011 m. pradėti komercinių skrydžių į kosmosą verslą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)