„Nissan“ automobilius valdys navigacinė sistema  (10)

Kompanija „Nissan“ sukūrė navigacinę sistemą, kuri ne tik apskaičiuoja atstumą iki galutinio kelionės taško ir įspėja vairuotoją apie situaciją kelyje, bet ir gali perimti variklio ir transmisijos valdymą jei to prireiktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kūrėjų teigimu, ši sistema bus įdiegta „Nissan Fuga“ automobiliuose, kurie pasirodys prekyboje kitų metų pabaigoje. Nauja sistema garso signalu įspėja vairuotoją apie priartėjimą prie pavojingų kelio ruožų, greitį matuojančių įrenginių ir vietų, kuriuose gali būti vaikai. Be to, sistema pati reguliuoja degalų padavimą ir stabdymą varikliu kuro panaudojimo optimizavimui.

Duomenis apie situaciją kelyje suteiks sistema „Driving Safety Support System“, kuri jau kelis metų bandoma Japonijoje. Jos veikimo principas yra toks: apie 5,5 metrų virš kelio dangos montuojami infraraudonųjų spindulių jutikliai, jie renka informaciją apie padėtį kelyje ir apsikeičia duomenimis su automobilio navigacijos sistema. Pavyzdžiui, „Driving Safety Support System“ transporto priemones arba pėsčiuosius gali pastebėti ankščiau, negu tai padarys vairuotojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)