„News Corp.“ apmokestins naujienas internete  (7)

2010 metais „News Corporation” pradės imti mokestį už internetinių savo laikraščių versijų skaitymą. „Mediagiganto“ vadovas Rupert Murdoch mano, kad tai gali sukelti platų nemokamų naujienų atsisakymą internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę bendrovė pateko į didžiosios pasaulinės žiniasklaidos pirmuosius puslapius, kai užbaigė finansinius metus su 3,4 milijardų JAV dolerių nuostoliu. Prieš metus ši kompanija turėjo 5,4 milijardų JAV dolerių pelną.

„Mes turėsime daug ką padaryti. Visų pirma mes turime išspręsti klausimą dėl nemokamos televizijos ir laikraštinės žurnalistikos internete“, - sakė Rupert Murdoch. - Mes labai tikimės, jog gausime didesnes pajamas iš skaitmeninių laikraščių“. Ponas R. Murdoch pripažino, kad buvo neįmanoma sustabdyti skaitytojų internete nuo perėjimo prie nemokamų resursų. Tuo pačiu patvirtino, jog konkurentai paseks jo pavyzdžiu.

„Mes tiesiog turime pasistengti, jog mūsų medžiaga būtų geresnė nei kitų“, - pasake Murdoch. - Ir jei mes pasieksime teigiamų rezultatų, visos kitos žiniasklaidos priemonės paseks mūsų pavyzdžiu. Šiais laikais yra nepaprastai daug internetinių svetainių, kurių turinys - tik gandai, siekiantys pritraukti lankytojų. Žmonės bus patenkinti, mokėdami už kokybę“.

„News corp.“ jau ima mokestį už internetinę laikraščio versiją „Wall Street Journal". Rupert Murdoch tvirtina, kad ji yra viena iš pelningiausių internetinių svetainių visame pasaulyje. Be to, „Wall Street Journal“ medžiaga platinama per internetines parduotuves, korporacijos „Amazon“ el.knygas. Tačiau ponas R. Murdoch nepatenkintas, kad „Amazon“ mato skaitytojus kaip „Kindle“ vartotojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: