"Orange County Choppers" sukonstravo savo pirmąjį elektra varomą motociklą  (12)

JAV firma "Orange County Choppers" (OCC) pasaulyje žinoma tuo, kad gamina originalius motociklus pagal vienetinius užsakymus bei savuoju realybės šou "American Chopper". Kompanija praėjusį trečiadienį pristatė "Smart Chopper", kurį jie patys įvardija kaip "pirmąjį amerikietišką vienetinį elektra varomą motociklą". Tiesa, skirtingai nei ankstesni jų gaminiai, šis visiškai neskleidžia triukšmo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Motociklas gamintas bendradarbiaujant su globaliu elektronikos ir elektrotechnikos įrangos gamintoju kompanija "Siemens". Autorių teigimu, motociklas vienu įkrovimu gali nuvažiuoti 100km atstumą, o maksimalus greitis siekia 160km/h. Korpuse integruotą įkrovimo įrenginį galima prijungti prie bet kokios amerikietiškojo standarto 110V įtampos rozetės, o pilna įkrova trunka penkias valandas. "Siemens" atstovų teigimu, motociklą prijungus prie aukštesnės įtampos rozetės (pavyzdžiui, 220V ir didesnės), transporto priemonės akumuliatorius pasikrautų per valandą. Vieno greičio pavara galią ratams perduoda iš 27AG galios elektrinio motoro.
Naujasis "Smart Chopper" prisijungia prie augančių elektrinių motociklų gretų, įskaitant "Brammo Enertia", "Zero X", "Mission One" ir kitas tokio tipo transporto priemones. "Siemens" padalinio "Energy Service Division" finansų vadovas Steve'as Conner'is projektą įvardija kaip būdą pademonstruoti kompanijos inovatyvumą ir teigiamą požiūrį į draugiškas aplinkai technologijas, kurias galima sėkmingai derinti su visais dabartiniais technikos pasiekimais. “Mes jau turime tai, ko reikia tam paversti realybe. Tai jau ne 'Žvaigždžių karai' ", teigė Conner'is portalo "Wired" žurnalistams.

Apie 159kg sveriantis motociklas yra ilgas ir žemas. Kai kurie kritikuoja, jog jam trūksta išskirtinio OCC braižo, tačiau masyvi 300mm pločio galinė padanga, 305cm ratų bazė ir 45 laipsniais pakreipta galinė ašis palieka įspūdį daugeliui. Visiems motociklo šviesos įtaisams panaudoti "Siemens" dukterinės kompanijos "OSRAM Sylvania" gaminami šviesos diodai (LED). "Siemens" taip pat suteikė savo gamintą elektrinį motorą, įkrovos sistemą, galios valdymo sistemą ir kai kuriuos komponentus, pagamintus iš organinio stiklo. Kitais metais "Smart Chopper" turėtų dalyvauti šalyje vyksiančiame ture, kurio metu bus skatinamas atsinaujinančių ir žaliųjų technologijų naudojimas. Motociklą parduoti aukcione žadama 2010 metais, o visos gautos lėšos bus paaukotos labdarai.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)