Buvęs „Google China“ vadovas finansuos besikuriančias Kinijos kompanijas  (0)

Sekmadienį Kai-fu Lee, buvęs kompanijos „Google Inc“ vadovas Kinijoje ir praėjusią savaitę palikęs kompaniją, pranešė, kad nuo kitos savaitės pradės savo verslą – jis finansuos besikuriančias Kinijos technologijų įmones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai-fu Lee savo „Twitter“ puslapyje tvirtino, kad įkurs įmonių verslo platformą, kuri leis jauniesiems Kinijos verslininkams pasinaudoti „verslo angelo“ paslaugomis kuriant naujas įmones. Angelo fondas yra populiari rizikos kapitalo rūšis, kuri paprastai siūloma naujoms kompanijoms mainais į konvertuojamą skolą arba akcijų paketą. Daugybė technologijų gigantų, tokių kaip kompanijos „Google“ bei „Apple Inc“, buvo remiamos įvairių „verslo angelų“.

Kai-fu Lee „Twitter“ paskyrą patvirtino mini blog‘ų paslaugų tiekėjas „Twitter.com“. Savo „Twitter“ puslapyje Kai-fu Lee, kuris prie kompanijos „Google“ prisijungė 2005 metais, palikęs bendrovę „Microsoft“, taip pat pažymėjo, kad pirmadienį jis surengs spaudos konferenciją ir paskelbs apie savo verslo įkūrimą. Šeštadienį laikraštis „South China Morning Post“ pranešė, kad Kai-fu Lee tikisi sukurti investicinę kompaniją, kurios fonduose bus apie 800 milijonų juanių (117,1 milijonų dolerių). Šios lėšos bus skiriamos Kinijoje besisteigiančioms technologijų kompanijoms.

Kai-fu Lee atsistatydinimas įvyko tada, kai „Google“ pradėjo kovą su „Baidu“. Be to, kompanija kovoja ir su Pekino reguliavimo institucijomis, siekiančiomis priversti „Google“ cenzūruoti paieškas.

„Aš visiškai sutinku su kompanijos „Google“ vadovais, tvirtinančiais, kad norint Kinijoje sukurti geriausius produktus, reikia didelės kantrybės, - pripažino Taivane gimęs Kai-fu Lee. – Mes neturėtume bandyti pagreitinti tempą ar tikėtis, kad greitai pasieksime sėkmę teikdami tuos produktus, kurie iš karto uždirba pinigus“.

Keletas pramonės stebėtojų, įskaitant ir „CNReviews“, savaitgalį pranešė, kad Kai-fu Lee kitą savaitę įkurs kompaniją, pavadintą „Innovation Works“. Ši kompanija finansuos ir padės jaunoms Kinijos kompanijoms, veikiančioms trijuose pagrindiniuose sektoriuose: interneto, mobiliųjų bei informacinių technologijų sektoriuose. Kai-fu Lee parašė keletą knygų apie mokymąsi ir karjeros kelią ir užsitikrino savo reputaciją kaip visų Kinijos studentų mentorius. Netrukus jis išleis naują knygą „Making A World of Difference: The Kai-Fu Lee Story“.

Stebint Kai-fu Lee pradedamo verslo iniciatyvą, galima atskreipti dėmesį į santykinai nedidelį investicijų fondą ir gana didelius ir kas svarbiausia, perspektyvius tikslus. Galbūt tokie verslo modeliai ir Lietuvoje padėtų spartinti naujausių technologinių įmonių kūrimą ir plėtrą? Panašaus dydžio finansines investicijas, net ir su akivaizdžia rizika, tikrai galėtų pasiūlyti sėkmingai dirbantys didžiausi Lietuvos verslininkai. Galbūt tuomet technologijų plėtra įsivažiuotų ir be tiesioginės valstybės pagalbos?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)