Iki 2020-ųjų Lietuva gali pagaminti 15 proc. žaliosios elektros energijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Razer guy 2009-10-01 18:13
Zvejojau as ten tose kauno mariose bet nepagavau nors matesi belekiek zuvu gal trenktos jos ten
immortallt 2009-10-01 18:20
Pfff.... Jei sprendi apie zuvu elgesi is to ar jos tiek durnos kad ant kabliuko kimba, tai atsiprasau. O ar belekiek zuvu palik spresti nardantiems, o ne is pavirsiaus stebintiems. Zuvu Lietuvos ezeruose yra tikrai mazai ypac del brakonieriavimo. Daug kur daugiau siuksliu primetyta nei pacios zuvies. O del konferencijos, tai daug tiesos, deja mazai interesu musu valdzia mato.
Mikis 2009-10-01 19:13
Viska galima padaryti ir zymiai greiciau tereikia valdzios padejimo pvz. pagal paskaiciavimus tereikia 50% Lietuvoje dirvonuojanciu plotu apsodinti zaliam kurui tinkamais augalais(zilviciai, greitai augantis alksniai, kanapes ir .t.t) ir mes visiskai galetumem atsisakyti importuojanciu duju. As manau geriau jau pastatytu vietoj atomines elektrines didziulia hidro elektrine pvz amerikoje hidro elektrine pagamina tiek elektros kiek musu 6 atomines.
marazas 2009-10-01 20:26
Kur jau tu pas mus tą hidroelektrinę pastatysi? Nėra tokios vandeningos upės, o ir kalnų neturim, kad efektyviai užtvenkti upę neužliejant milžiniško ploto lygumų. Nesakau, kad blogas dalykas tos hidroelektrinės, bet pas mus vargu ar jos gali pasiteisinti...
Barzdonas 2009-10-01 20:29
Lietuvos upes nera tokios galingos kad galetume pastatyt tokia elektrine. Zinoma kitu budu turetu visdelto but ir be atomines
fraktalas 2009-10-01 23:59
6-ios atominės?! Leiskit paklaust kas čia per elektrinė būtu smalsu pasiskaitinėti
T 2009-10-02 08:31
Citata "Net ir neišnaudojus viso hidroresursų potencialo, elektros gamybą galima padvigubinti". Dabar hidroelektrinėse pagaminama apie 3 proc. Lietuvai reikalingos energijos, dar pristačius tiek pat elektrinių bus pagaminta kokie 6 proc. elektros. O mažose individualiose elektrinėse elektros savikaina didesnė. Dabar Lietuvai piko metu reikia apie 1600 MW, o Kauno HE vidutinis pajėgumas apie 40 MW. Šveicarijoje mačiau ne mažą kalnų hidroelektrinės kaskadą išardyta, aišku, tai buvo padaryta, nes ji buvo nerentabili.
Vytax 2009-10-02 10:02
Na kaip ir kažkas minėjo, geriausias atsinaujinančių energijos šaltinių Lietuvoje būdas būtų atsisakyti šildymui rusiškų dujų. Ir kūrenti įvairias miško atliekas, nederlingose žemėse užaugintus karklus ir visokius žilvičius. Iš ūkininkų galėtų būti superkami šiaudų ir šieno rulonai, galėtų būti deginami pertekliniai ir nekokybiški grūdai. Žinoma visa tai reikėtų stipriai subsidijuoti iš valstybės lėšų. Bet užtat kiekvienas litas sumokėtas už energetinę žaliavą pasiliktų Lietuvoje. Priešingai nei su dujomis, kur didžioji dalis šilumos kainų atitenka dujų importuotojams. Vėjo jėgainėms Lietuvoje tikrai nematau didelių perspektyvų, neturime mes didelių ir pastovių vėjų. Žinoma viena kitą pastatyti galime, bet ne daugiau. Na o dėl hidroelektrinių tai vėlgi kita kalba. Turime daug didesnių ir mažesnių užtvankų ir daugumoje iš jų galima įrengti hidroelektrines. Bet visoms elektrinėms įrengti reikia labai daug investicijų, kurias šiuo ekonominiu laikotarpiu skirti tiesiog neįmanoma. Čia jau reikia laukti geresnių laikų.
Mantas 2009-10-13 08:35
Kam tvenkti tas Lietuvos upes, geriausia išeitis yra čia: http://www.technologijos.lt/n/technolog ... s-1743&l=3