„Interneto patruliai“ gaudys nusikaltėlius sėdėdami prie kompiuterio  (5)

D. Britanijoje startuoja naujas internetinis žaidimas: jo dalyviams siūloma už piniginį atlygį gaudyti nusikaltėlius neiškėlus kojos iš savo namų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vagys, plėšikai ar smurtautojai bus gaudomi stebint tiesiogines parduotuvėse ar gatvėse įrengtų stebėjimo kamerų transliacijas. Pastebėjus nusikalstamą veiklą atitinkami pareigūnai būtų informuojami SMS žinute, o tie žaidimo dalyviai, kurie padėtų policijai ar saugos tarnyboms sulaikyti nusikaltėlius, kiekvieną mėnesį laimėtų iki 1000 svarų piniginius prizus, praneša dienraštis „Daily Mail“.

Internet Eyes“ pavadinto žaidimo dalyviai naudotųsi tūkstančiais šalies miestų gatvėse, parduotuvėse, prekybos centruose, įmonėse įrengtų stebėjimo kamerų.

Pasak šio žaidimo sumanytojų, saugumo sumetimais žaidimo dalyviai nežinos, kur yra įrengtos vaizdo kameros, kurių transliacijas jie galės stebėti. Esą patalpose veikiančių stebėjimo kamerų buvimo vietą yra gana keblu nustatyti.

Pasinaudoti „Internet Eyes“ žaidimo dalyvių entuziazmu ir pastabumu galės ne tik policija, bet ir vietos valdžios pareigūnai, parduotuvių ar nekilnojamojo turto savininkai – visi, kurie nepagailės 20 svarų per savaitę, kad jų turimos stebėjimo kameros būtų įtrauktos į „Interneto akių“ žaidimą. Toks sprendimas, pasak žaidimo organizatorių, jiems būtų naudingas, nes vaizdo kameros transliuojamas srautas būtų stebimas 24 valandas per parą.

Svetainėje bus skelbiamos ir labiausiai šalyje ieškomų nusikaltėlių nuotraukos. Juos vaizdo kamerose atpažinusių ir policijai pranešusių žmonių taip pat laukia piniginiai prizai.

Pasak žaidimo organizatorių, D. Britanijoje veikia daugiau nei 4 milijonai stebėjimo kamerų, tačiau tik vienos iš tūkstančio transliuojamą vaizdą kas nors stebi.

Vaizdo srautą stebintys žaidėjai turės spragtelėti pele, kai ekrane pamatys jų manymu neteisėtą veiklą. Vaizdo kameros savininkui ar už ją atsakingam asmeniui bus išsiųsta SMS žinutė, ir jie patys nuspręs, ar imtis kokių nors veiksmų. Nusikalstamus veiksmus pastebėjusieji žaidėjai rinks taškus, kurių neteks, jei paaiškės, kad pranešimas apie nusikaltimą buvo klaidingas.

Nors žmogaus teisių gynėjai smerkia tokį žaidimą, kuris, anot jų, skatina šnipinėti kitus, „Internet Eyes“ sumanytojai tvirtina, kad yra numatyti visi reikiami saugumo saugikliai. Esą tie žaidėjai, kurie tris kartus melagingai praneš apie pastebėtą nusikaltimą, bus užblokuoti.

Pranešama, kad iš pradžių „Interneto patruliai“ pradės stebėti Stratfordo prie Eivono mieste įrengtų stebėjimo kamerų transliacijas, tačiau iki šių metų pabaigos „Internet Eyes“ apims visos šalies teritoriją, o kitąmet išsiplės ir į užsienio šalis.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)