Kuriamos nuo nusikaltimų atgrasančios vaizdo kameros  (7)

Per artimiausius 5 metus D. Britanijos miestų gatvėse bus pradėtos naudoti dirbtinį intelektą turinčios stebėjimo kameros, kurios padės užkirsti kelią nusikaltimams dar iki jiems įvykstant, praneša „Telegraph.co.uk“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karalienės universiteto Belfaste mokslininkai kuria ISIS (Integrated Sensor Information System) sistemą, kuri analizuos į vieną tinklą sujungtų gatvėse, aikštėse, stotyse bei kitose viešose vietose įrengtų policijos stebėjimo kamerų perduodamą informaciją.

Dirbtinio intelekto technologija realiuoju laiku analizuos transliuojamus vaizdus ir galės atpažinti policijai žinomus asmenis, sekti jų judėjimą ir vertinti, ar šių asmenų veiksmai gali būti laikomi įtartinais. Pavyzdžiui, įtartinais požymiais bus laikomi veidą slepiantys gobtuvai, staigūs judesiai, agresyvi kalba ir kiti elgesio ypatumai. Jei ISIS nuspręs, kad įtartinų požymių pakanka, ji balsu praneš apie galimą viešosios tvarkos pažeidimą operatyviniams policijos budėtojams, o šie savo ruožtu informuos toje miesto dalyje budinčius pareigūnus.

Teigiama, kad ISIS sistemos tikslumą padidins ne tik jautrūs vaizdo kamerų mikrofonai, bet ir papildomi prietaisai – metalo detektoriai bei judesio davikliai.

Pasak sistemos kūrėjų, šalyje jau dabar naudojama apie 4 milijonai policijos vaizdo stebėjimų kamerų, įrengtų ne tik stotyse, gatvėse ar aikštėse, bet ir traukiniuose bei autobusuose. Sujungus jas visas į vieną kompiuterinės nusikaltimų prevencijos tinklą, su nusikalstamumu esą bus galima kovoti kur kas efektyviau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)