Naujas pasaulinis karas vyks internete, teigia ekspertai  (7)

Jungtinių Tautų Organizacijai priklausančios Tarptautinės telekomunikacijų sąjungos (ITU) vadovas Hamadounas Toure Ženevoje vykstančio forumo „Telecom World 2009“ dalyviams pareiškė, kad naujas didelis karas greičiausiai vyks internete, pranešė „V3.co.uk“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kitas pasaulinis karas gali kilti kibernetinėje erdvėje, ir tai turės katastrofinių padarinių. Mes turime padaryti viską, kad įtikintume visas šalis, jog tokiame kare nebus jokių „supervalstybių“, - sakė ITU vadovas. Anot jo, gyvybiškai svarbių telekomunikacinių tinklų sunaikinimas greitai paralyžiuos bet kokią šalį, ir niekas nėra apsaugotas nuo kibernetinių išpuolių.

„Telecom World 2009“ dalyvaujantys ekspertai teigia, kad pasaulio šalys tampa vis labiau priklausomos nuo interneto, kuriuo kontroliuojamos svarbiausios valstybės gyvenimo funkcijos, todėl ateityje kilus bet kokiam ginkluotam konfliktui jį bus stengiamasi išplėsti į elektroninę erdvę, nes taip silpnesnės šalys gali kaip lygios su lygiomis kovoti su galingomis.

Ekspertai taip pat atkreipė dėmesį, kad didžioji dalis su kompiuterių tinklų saugumu siejamų problemų kyla dėl prastos programinės įrangos kokybės. „Tikroji problema ta, kad mes ir toliau siūlome rinkai programinę įrangą, kuri tokia pat pažeidžiama, kaip ir prieš 20 metų“, - sakė Brazilijos nacionalinio kompiuterių saugumo greitojo reagavimo padalinio vadovė Cristine Hoeper. Pasak jos, įsilaužėliai ir toliau naudoja tas pačias programų saugumo spragas, o universitetai „nemoko studentų apie tai galvoti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)