Internete paskelbti tūkstančiai „Hotmail“ slaptažodžių  (10)

Programišiai sužinojo ir paskelbė internete tūkstančius „Hotmail“ slaptažodžių, praneša „BBC News“.„Microsoft“, kuriam priklauso populiari interneto elektroninio pašto sistema, teigia, kad žino apie šiuos pranešimus ir „tiria situaciją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„BBC News“ matė daugiau nei 10 000 prisijungimo duomenų sąrašą, kuris technologijų interneto dienoraščio „Neowin.net“ teigimu, buvo paskelbtas internete.

Pasak interneto dienoraščio, į el. paštą buvo įsibrauta arba jų informacija buvo surinkta vykdant sukčiavimo planą.

Sukčiavimo metu naudojamos netikros interneto svetainės, siekiant, kad žmonės atskleistų savo asmeninę informaciją (banko sąskaitas arba prisijungimo vardus ir slaptažodžius).

„Šiuo metu mes nežinome, kaip programišiai gavo slaptažodžius ir kiek tiksliai jie jų gavo“, – apsaugos bendrovės „Sophos“ konsultantas Grahamas Cluley‘us sakė „BBC News“.„Gali būti, kad jie internete paskelbė tik dalį informacijos.“

„Neowin“ teigimu, informacija buvo paskelbta spalio 1 d. interneto svetainėje pastebin.com, kurią kūrėjai paprastai naudoja dalindamiesi kodais.

Nors paskelbta informacija buvo pašalinta, „BBC News“ ir „Neowin“ matė 10 028 vardų sąrašą, prasidedantį raidėmis A ir B.

„BBC News“ patvirtino, kad paskelbti prisijungimo duomenys yra tikri.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)