Amerikos kariškiams gali būti uždrausta naudotis socialiniais tinklais  (4)

JAV ginkluotosios pajėgos svarsto galimybę visiškai uždrausti naudotis socialiniais tinklais (tokiais, kaip „Facebook“ ir „Twitter“) visiems tarnaujantiems asmenims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klausimą dėl socialinių tinklų ir blog‘ų blokavimo JAV karinės pajėgos iškelia ne pirmą kartą. Anksčiau priežastis apriboti prieigą prie tokių išteklių buvo įvardijama kaip Gynybos ministerijos siekis išvengti galimo slaptos informacijos nutekėjimo ir sumažinti krūvį susisiekimo kanalams, o dabar karinių pajėgų valdžia yra susirūpinusi galimu pažeidžiamumu neseniai išpopuliarėjusiuose servisuose „Web 2.0“. JAV valdžia baiminasi, jog teroristai, naudodamiesi socialinių tinklų sistemomis, gali įsilaužti į karinius interneto tinklus ir pavogti slaptą informaciją.

Ekspertai teigia, jog visai neseniai, siekiant platinti kenkėjiškas programas, buvo pasinaudota visiems žinomu servisu „Twitter“. Tinklas „Facebook" praėjusių metų vasarą buvo atakuotas kirmino „Koobface“ ir tai sukėlė tikrą epidemiją: po įsiskverbimo į asmeninį kompiuterį ši programa parsiunčia kenkėjiškus komponentus, kurių pagalba yra vagiama konfidenciali informacija, o kompiuteris paverčiamas „mašina – zombiu“, valdomu internetinių nusikaltėlių.

Praeitą savaitę JAV karinė valdžia išplatino dokumentą su reikalavimu apsvarstyti galimybę visiškai uždrausti prieigą prie socialinių išteklių internete. Blokavimas turės įtakos visam Gynybos ministerijos tinklui, žinomam kaip „NIPRNet“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)