„MySpace“ atleidžia 400 darbuotojų  (0)

Socialinio tinklo svetainė „MySpace“, priklausanti „News Corporation“ ir valdoma Rupert Murdoch, planuoja atleisti beveik 400 darbuotojų - apie 30 proc. personalo. Po šio atleidimo „MySpace“ dirbs apie 1 000 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija tvirtina, kad taip siekiama sugrįžti prie pradinės kultūros. „Darbuotojai trukdė mūsų pastangoms dirbti efektyviai ir orientuotis į kompaniją. Aš suprantu, jog šie pokyčiai yra skaudūs, tačiau jie yra būtini, kad būtų išlaikyta „MySpace“ kultūra. Mūsų tikslas – grįžti į naujovių aplinką“, - pranešime teigė Owen Van Natta, buvęs „Facebook“ vadovas, nuo balandžio mėnesio vadovaujantis „MySpace“.

2005 metais bendrovę „MySpace“ už 580 milijonų dolerių įsigijo konglomeratas „News Corporation“. Nuo tada „MySpace“ tapo pirmaujančiu socialiniu tinklu, tačiau visai neseniai ją aplenkė „Facebook“. Iki šiol JAV „MySpace“ turėjo pranašumą prieš „Facebook“, tačiau viso pasaulio mastu „Facebook“ turi daugiau vartotojų. Remiantis „comScore“ duomenimis, pastaruoju metu „Facebook“ jau pasivijo „MySpace“ ir JAV.

Svetainė „MySpace“ yra glaudžiai susijusi su pramogomis ir muzika. Tai vieta, kur pradedanti grupė gali rasti pasekėjų. Tačiau socialiniame tinkle „Facebook“ renkasi tie vartotojai, kurie nori dalintis nuotraukomis ir rasti senus draugus.

„Šiuo metu „MySpace“ bando konkuruoti su didžiausiais socialiniais tinklais, - sakė „Forrester Research“ analitikas Josh Bernoff. – Aš nemanau, kad jiems sekasi. „MySpace“ susijęs su pramogų pasauliu, o „Facebook“ apima visą gyvenimą“.

Sakoma, kad „MySpace“ yra pelninga. Tačiau praėjusiais metais „Fox Interactive Media“ padalinio, kuriam priklauso „MySpace“, pajamos 10 procentų arba 1 milijardu dolerių buvo mažesnės už prognozes. Per paskutinį ketvirtį „Fox Interactive Media“ pajamos sumažėjo 254 milijonais dolerių (35 proc.): dėl šios priežasties „News Corporation“ mažina darbuotojų skaičių.

„Mes išanalizavome „Fox Interactive Media“ struktūrą ir jos vaidmenį mūsų skaitmeniniam verslui, - sakė padalinio atstovas Dan Berger. – „MySpace“ personalas bus sumažintas jau šią savaitę“.

Siekdamas peržiūrėti „MySpace“, Rupert Murdoch įvykdė nemažai valdymo pokyčių. Balandžio mėnesį „News Corporation“ paskyrė Jon Miller vyriausiuoju bendrovės, prižiūrinčios „MySpace“ ir kitų interneto verslų – „Photobucket“ ir „IGN Entertainment“ - skaitmeniniu pareigūnu. Vos po kelių savaičių buvo atleistas vienas iš „MySpace“ įkūrėjų ir vadovas Tom Anderson. Kitas steigėjas liko dirbti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)