„Honda“ keičia aplinkos neteršiančių mašinų vystymo strategiją  (4)

„Honda Motor“ vadovas Takanobu Ito patvirtino, kad jo kompanija keičia aplinkos neteršiančių transporto priemonių vystymo strategiją. Skelbiama, kad antras pagal dydį japonų automobilių gamintojas ruošiasi pristatyti elektromobilius JAV, Europos ir Japonijos rinkose, skelbia portalas „Autonews.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau „Honda“ buvo aktyvi vandenilio technologijų šalininkė ir teigė, kad elektra įkraunamos mašinos nuvažiuoja per trumpą atstumą ir naudoja per brangias baterijas.

Tačiau dabar „Hondos“ atstovai kalba kitaip. Jų teigimu, lėta vandeniliu varomų automobilių aptarnavimo tinklo plėtra riboja galimybes sėkmingai pardavinėti tokias transporto priemones.

T.Ito patvirtino, kad „Honda“ ateityje pristatys elektra varomas mašinas JAV rinkoje, taip pat ir Europoje bei Japonijoje. Jis teigė vis dar tikintis, kad vandenilio technologijos yra automobilių pramonės ateitis, o dabar sparčiai vystomi elektromobiliai suteiks pagrindą „vandenilinei ateičiai“.

Anksčiau skelbta, kad pirmuosius elektra varomus automobilius „Honda“ pristatys iki 2015 m.

Ekspertai mano, kad artimiausius 5-10 metų elektromobiliai išliks tiktai riboto panaudojimo miesto mašina, tuo metu kai hibridinės mašinos jau tapo visaverte alternatyva įprastiniams automobiliams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)