Per mėnesį japonai užsisakė 900 vnt. „Mitsubishi“ elektromobilių  (9)

Panašu, kad pirmąjį masinei gamybai paruoštą elektromobilį pristačiusi „Mitsubishi Motors“ artimiausiu metu neketina užleisti savo pozicijų. Japonų gamintojas praneša, kad jau rezervuoti visi „Mitsubishi i-MiEV“ automobiliai, kuriuos buvo numatyta pagaminti iki šių metų pabaigos. Kol kas automobilis parduodamas tik verslo klientams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Negana to, fiziniai asmenys vos per mėnesį rezervavo net 900 vnt. „i-MiEV“ modelių, nors įsigyti Japonijoje juos galės tik nuo ateinančių metų balandžio mėnesio. Tai viršijo visus „Mitsubishi Motors“ lūkesčius, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

„Mitsubishi i-MiEV“ yra keturvietis miesto automobilis, kuriame montuojamas 180 Nm sukimo momentą išvystantis elektros variklis. Energija jį aprūpina ličio jonų baterijos, kraunamos iš įprasto elektros tinklo. Ateityje šį elektromobilį bus galima krauti ir specialiose stotelėse, leisiančiose 80 procentų baterijos talpos įkrauti vos per pusvalandį. Preliminarūs skaičiavimai parodė, kad nuvažiuoti 100 kilometrų šiuo automobiliu Lietuvoje kainuotų apie vieną eurą.

Užsienyje ekologiškų automobilių įsigyjimą skatina vyriausybės. Pavyzdžiui, Norvegijoje tokio automobilio savininkas gauna vienkartinę 5000 eurų dydžio premiją, nemoka jokių su automobilio eksploatacija susijusių mokesčių ir gali nemokamai krauti automobilio baterijas specialiai tam skirtose vietose. Be to, elektromobiliams leidžiama važiuoti viešajam transportui skirta juosta, o jų parkavimas nekainuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)