Įmonės susiduria su „Windows 7“ nesuderinamumo problemomis  (6)

Įmonėms vis dar tenka spręsti problemas dėl „Windows 7“ nesuderinamumo, nors kompanija „Microsoft“ dėjo dideles pastangas, kad suderinamumas būtų užtikrintas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automatizuoto testavimo kompanija „ChangeBase“ atliko bandymą su „Windows 7“ ir 20 didelių vartotojų (kurių kiekvienas naudoja keletą tūkstančių programų) naudojamomis programomis. Kompanija išsiaiškino, jog maždaug 60 - 80 proc. organizacijų programų reikia šiek tiek pakeisti, kad jos galėtų veikti „Windows 7“.

Kompanijos „ChangeBase“ direktorius John Tate tvirtino, kad programinės įrangos suderinamumas buvo vienas iš didžiausių iššūkių, su kuriais susidūrė kompanija „Microsoft“, norėdama, kad vartotojai pereitų nuo „XP“ prie „Win7“. Jis sutiko, kad situacija yra geresnė nei išleidus „Vista“.

„Pirmaujantis programinės įrangos pardavėjas išsprendė keletą problemų“, - sakė jis. Tačiau jis pridūrė, jog tai nėra vien tik „Microsoft“ problemos. Jas kelia ir programinės įrangos pardavėjai bei vartotojų kompanijos.

Žinoma, ne visos problemos buvo labai svarbios, tačiau kai kurios kompanijos gali veikti ir esant tam tikram nesuderinamumui. „Tai priklauso nuo to, ar vartotojas yra pernelyg išrankūs problemoms, kurios gali apimti ir pagalbinio ekrano rodymą“, - teigė kompanijos direktorius.

Įdomu tai, jog perėjimas nuo „XP“ visuomet kelia problemų - tai buvo ypač aktualu migruojant į „Vista“. Tačiau kompanija „ChangeBase“ susidūrė su rimtomis problemomis ir kai bandė pereiti nuo „Vista“ prie „Windows 7“. Tiesa, pereinant nuo „XP“, maždaug 12 proc. programų neveikia su „Win7“, tačiau veikia su „Vista“.

Kompanija „ChangeBase“ gamina programinę įrangą, pavadintą „AOK“. Ji leidžia identifikuoti ir pataisyti suderinamumo problemas net ir tada, kai pati gamintojo programinė įranga negali to padaryti. Tačiau direktorius įspėja, kad maždaug 5 proc. problemų išlieka. „Verslo įmonės nori įdiegti „Windows 7“, tačiau prieš tai jos turi patikrinti savo programas. Daugumai įmonių tai galimybė racionalizuoti programas“, - sakė John Tate.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)