„Nord Stream“ kelyje Baltijoje – maždaug pusšimtis nesprogusių sviedinių  (2)

Tiesiant dujotiekį „Nord Stream“ Rusijos, Vokietijos ir Olandijos konsorciumui teks pašalinti iš Baltijos jūros dugno ir sunaikinti apie 50 nesprogusių sviedinių, likusių nuo Antrojo pasaulinio karo, pranešė „Nord Stream“ atstovybės Europos Sąjungoje (ES) vadovas Sebastianas Sassas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį paskelbtame interviu nepriklausomam naujienų leidiniui „Euobserver“ S.Sassas pažymėjo, kad šių sprogmenų yra daugiausia Suomijos ir Rusijos vandenyse. Priminsime, jog apie Baltijos jūroje esantį cheminio ginklo "kapinyną" mes jau esame rašę šiame straipsnyje.

„Nord Stream“ atstovas taip pat pranešė, kad Danijos valdžia sutiko neliesti Antrojo pasaulinio karo laikų cheminio ginklo, rasto netoli Danijos Bornholmo salos.

„Danijos valdžia sutiko, kad bus geriau palikti šį ginklą ten, kur jis guli“, – sakė S.Sassas. Danija pirmoji iš šalių, per kurios teritoriją eis dujotiekis, praėjusią savaitę davė ekologinį leidimą savo vandenimis tiesti šį dujotiekį.

Dujotiekį numatoma nutiesti Baltijos jūros dugnu nuo Rusijos pakrantės netoli Vyborgo iki Vokietijos pakrantės prie Graifsvaldo.

S.Sassas priminė, kad konsorciumas ketina pradėti tiesti dujotiekį 2010 metais. Projekto atstovas pabrėžė, kad tiesiant dujotiekį dėl griežtų ekologijos reikalavimų bus naudojami nestandartiniai metodai.

Bus tiesiama tik griežtai nustatytu laiku, atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip paukščių migracija ir žuvų nerštas, pažymėjo S.Sassas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)