„Microsoft“ bando gerinti santykius su atviro kodo programuotojais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M.Mantas 2009-10-30 18:12
Atviras kodas dažnai turi daugiau trūkumų, nei privalumų. Šiuo atveju sprendimas geras, nes visa tai skirta "kūrėjams", o ne "vartotojams".
KeeperMustDie 2009-10-30 18:22
Sanuoliai MS, dirbkit su jais(open source kurejais), bendraukit su jais, padarykit, kad jie patiketu, jog jus esat open source draugai, o tada... BAC sena gera sakute i aki . O jei rimtai, tai gali buti labai svarbus zenklas, MS pakeite prioritetus ir megina prastumti savo platformas vartotojui, o ne kurejams, irgi neblogai - valdysi vartotojus, valdysi ir kurejus, nes jie turi tenkinti vartotoju norus.
sz520qm 2009-10-30 18:26
PHP irgi? Apache? mysql?? Aplink Tave daugybė atviro kodo sprendimų, kurių tikriausiai gal net ir nežinai, bet naudojiesi kasdien. Ir kas jau kas, bet šie sprendimai savo srityse yra de facto standartai. Tad prieš burnodamas, pasidomėk. O kur dar firefox, blender, python, ruby... O dėl straipsnio... MS nori labai galingą developinimo platformą prie savęs prisirišti... pati eclipse cross-platform'inė.. bet jei prasidės windowsų API integravimas į ją, jei developeriai tas win integruotas funkcijas pradės naudoti tai šakės... liks tin win aplinkoje egzistuojantis įrankis. To MS, mano manymu, ir siekia. Turėti galiną open source įrankį tik savo windows aplinkoje....
ezg 2009-10-31 01:17
„Aš manau, kad mes ir toliau ieškosime bendradarbiavimo su jais būdų, - tvirtino Vijay Rajagopalan. – Tačiau šiuo metu mes neturime planų prisijungti prie „Eclipse“ bendruomenės“. Susidaro toks įspūdis, kad MS atstovų pagrindinis interesas: jūs mum padarot produktą, o mes jau kaip nors. toks atvirumas yra tikrai per mažas ir labiau linkęs į savo norų įgyvendinimą. Iš esmės jie ir patį Eclipse galėjo patys persirašyt ir sakyt: wow, žiūrėkit kokie mes faini, prisidėjom prie opensource projekto. Dabar jie elgiasi kitaip: jūs mum padarykit produktą, bet mes prie bendruomenės neprisidėsim. Tai kur čia atvirumas? Čia elementariausias noras pasiekt tikslą sunaudojant kuo mažiau resursų. Koks MS buvo, toks ir liko.
taskaz 2009-11-02 09:51
Protingas žingsnis, nori susigrąžinti pastaruoju metu prarasta, nors ir nedidelę rinkos dalį
Mopsiasnukis 2009-11-02 15:25
Kuo toliau, tuo labiau darys visokius ejimus siekdami ishlaikyti rinka. Nemanau, kad cia suinteresuoti pradeti vadovautis atvirais standartais. Per amziu amzius juk MS turi viena strategija - kiekybe, kuo daugiau, kuo masishkiau, o kaip viskas ishtikro, tai maziausias demesys. Jau kalbeti apie kokybe yra sunku, nors Win7 ir visai pavykes produktas, bet visuma tai... niurus tie windowsai.
Valdass 2009-11-02 15:37
Na paprastiems namu vartotojams windowsai yra ir bus geresni uz atviro kodo OS
Mopsiasnukis 2009-11-02 15:44
Kol geimu nenuportins ant kokiu linux, tai tikrai bus, be kalbu, bet vistiek atvirodo kodo OS geriau nepaprastam namu vartotojui.
PrjctCore 2009-11-03 06:06
monkeysowtas kaip moteris - negali su jom, bet ir be ju neapsieisi