Vis jaunesni paaugliai naudojasi socialiniais tinklais  (2)

Tyrimą atlikę mokslininkai teigia, kad vis daugiau vaikų naudojasi tokiais internetiniais puslapiais kaip „Facebook” ar „MySpace”, nors jų amžius neatitinka keliamų reikalavimų, rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Facebook” ir „My Space” iš naudotojų reikalauja, kad jie būtų ne jaunesni nei 13 metų, tačiau šie internetiniai puslpapiai neturi jokių galimybių patikrinti užsiregistruojančių naudotojų tikrojo amžiaus.

Kai kurie mokslininkai nerimauja dėl augančio vaikų skaičiaus, kurie naudojasi panašiais internetiniais puslapiais po to, kai buvo iškelta teorija, kad priklausomybė nuo interneto gali kenkti jų smegenims ir realaus bendravimo įgūdžiams.

Oksfordo universiteto neurologijos mokslininkė ir Karališkojo britų instituto direktorė Susan Greenfield „Daily Mail“ sakė: „bijau, kad tokios technologijos protui neleidžia tinkamai bresti, nes jo dėmesys yra traukiamas naudojant garsus ir ryškias spalvas“. Tačiau kiti ekspertai teigia, kad dalyvavimas socialinių tinklų gyvenime atvirkščiai teigiamai veikia vaikus ir jų sugebėjimus bendrauti.

Šiais metais buvo atlikti du tyrimai su 700 ir 935 paauglių grupėmis. Pirmasis tyrimas parodė, kad 38 procentai respondentų nuo 12 iki 14 metų turi susikūrę savo profilius viename iš socialinių tinklų. Antrasis, kad 60 procentų nuo 12 iki 17 metų naudojasi socialiniais tinklais siųsti žinutes savo draugams, o 42 procentai sakė, tai darantys kiekvieną dieną.

Pastaruoju metu galima pastebėti augantį tėvų nerimą, kad jų vaikai, besinaudojantys socialiniais tinklais, nėra pakankamai subrendę, kad užtikrintų savo privatumą ir neskelbtų asmeninės informacijos, kuri gali būti pavojinga. Todėl ekspertai siūlo tėvams prižiūrėti savo atžalų veiklą internete.

Taip pat šiuo metu auga skaičius internetinių žaidimų puslapių, tokių kaip „Club Penguin” ar limituotų socialinių tinklų „WebKinz” ar „Whyville”. Juose yra sugriežtintas saugumas ir daugiau priežiūros, tačiau jie iš esmės sukurti tam, kad vaiką išmokytų vėliau naudotis didžiaisiais tokio tipo internetiniais puslapiais.

Mokslininkai dar negali tiksliai atsakyti į klausimą, kaip jaunąją kartą paveiks vaikystė praleista prie kompiuterio. Kiekvienais metais vis daugiau vaikų daugiau laiko praleidžia prie kompiuterio, internetinėje erdvėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)