Siūloma Lietuvos valstybinėse įstaigose naudoti „Linux”

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

wolas 2009-11-06 22:32
Arnai maisot linux desktopo naudojima ir linux configinima du visiskai skirtingi dalykai
GODhack 2009-11-06 23:44
Paprasciausias sprendimas yra sumoket 8 milijonus litu kas kuris laikas microsoftui vien is sodros pajamu ir ramu. Nieko nereik mokytis jokiu kursu, nieko nereik sukt galvos, o pensinikai taip ar taip mazai gauna ar gi kas nors pajaustu jei tuos 8 milijonus isdalint prieda prie pencijos ne geriau jau mirosoftui padet must milijardu rinkimo rekordus, betn sportas koks sustras.
wdm 2009-11-07 03:01
konservatoriai vs progresas? manau kad galima seniams leisti dirbti toliau su ms, o naujiems darbuotojams opensourcine vieta. neversti pereiti prie opensourco o skatinti. moket didesne alga pvz. galu gale visi neprogresuojantys seniai isdves ir bus ms ragas. Nesuderinamas softas? naudos terminalus ir kurs nauja webini analoga, kiek dabar seno sudino softo veikia an juodo lango? galu gale bus tvarka ir patogumas.
GODhack 2009-11-07 12:10
O tik dabar pamaciau kazkaip..., siap tam vieta kokiam nors ubuntu.lt bet dzin. Jei turi 32 bit kompa ir 32 bit Ubuntu tai viskas labai panasiai kaip ant win tikriausiai butu tau iseje matyt problema, jei turi 64 bit kompa ir 64 bit Ubuntu tai tada reikia daryt kaip cia parasyta: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1259102 Realiai tai 64bit flash kolkas nera tenka biski paemuliuot 32 bit. Bet tai nera sunku.
marazas 2009-11-07 12:39
Siūlymas yra geras, bet... Reik viską labai labai pasverti. Pirmas dalykas, kas man jau kliūna eilę metų, tai yra tas, kad mokyklose atviras kodas labai labai stringa (o stringa, dėl suprantamų priežasčių), o tai ir užauginą tokius žmones, kurie nematę Linux... Pereiti reikia palaipsniui. Pirmas dalykas, tai supažindinimas mokyklose. Vėliau palaipsniui mokamas programas, keisti nemokamom alternatyvom (tas pats MS Office į OpenOffice), toliau sektų ir pačios operacinės sistemos pakeitimas į Linux. Pats jau pasiryžau pereiti prie Linux. Pirmadienį tik naują HDD gaunu ir metu Ubuntu 9.10, nes esamasis jau BAD'ais nusėtas Mano brangioji kai pamatė, kaip "tamposi" langai Ubuntu, tai pati užsimanė išbandyti Linux Taip, kad patrauklumas jau atsirado ir Linux pusėje. Turiu vienus pažįstamus, kurie turi įmonę. Tai kompiuterių aišku nedaug, 10-20 su filialais jau. Ir tik keliuose naudojami Windows, vien dėl buhalterijos programų. Visur kitur - Linux. Ir nemato jokių problemų. Nėra net aptarnaujančio IT specialisto, nes kompiuteriai naudojami dokumentams spausdinti, skype (bendravimas tarpusavyje), na ir internetas, elektroninis paštas. Gal susitaupė ir nelabai didelė suma programinei įrangai, bet mažai įmonei ir tie 10000 Lt yra pinigai.
Devastator 2009-11-10 09:13
Būtent, mūsų kompanija tokiu metodu ir perėjo į atvirąjį kodą.
pasigydziau 2009-11-10 21:01
tegul geriau tiesiogini darba valdzia dirba, o ne kompiuteriu mokosi dirbti. Windows ar kitos programines irangos licenzijos kaina yra mizeris, palyginus su sugaistu laiku....
sz520qm 2009-11-10 21:11
Pasigydyk dar kartą Pažiūrėk autodesk'o ir adobe creative suite kainas... Jei Tau "mokytis" reiškia išsiaiškinti, kad vietoj tools->options reik eiti į tools->preferences tokio pat pobūdžio programoje, tai mes su Tavimi nekalbam
pasigydziau 2009-11-11 04:30
Profesialiam darbui reikia profesianaliu programu - labai abejoju, kad surasi lygiavertes opensourcines programas. Kogero susigoolinsi opensource programa ir pradesi akis badyti. Bet 9/10 atveju, tavo surastos programos galimybiu uzteks vargsui studentui pasimokinti.
tahu 2009-11-11 22:30
Šį kartą darbo partijos siūlymas pragmatiškas, ir, manau, sveikas bei teisingas.
sz520qm 2009-11-11 22:55
Apie kokias programas kalbam? Konkrečiom kategorijom, prašom. Pasikartosiu: PHP, Apache, mysql, linux, *BSD, firefox, blender, vlc media player, gimp. Visi šie produktai yra profesionalūs, kuriuos renkasi profesionalai. Kai kurie iš šių produktų yra vienareikšmiai lyderiai savo ar tam tikrose siauresnėse kategorijose. O koks licencijavimo tipas? Ogi licencijuota open source licencijomis! Na ir kas gi galėjo pamanyti! Nesakau, kad open source sprendimai lyderiauja ir turi profesinalius atitikmenis kiekvienoje srityje, tačiau populiariausiose srityse - tikrai taip. Ir net retesnėse srityse galima dažnai galima rasti bent vieną rudimentinę programą, atliekančią pačias svarbiausias funkcijas.
KeeperMustDie 2009-11-11 23:58
alternatyvomis, tik kad su uzdaru kodu. firefox yra narsykle, sita programa neturi nieko bendro su profisinialumu, 3ds max >> blender - tikrai, vlc media player - rodo viska, bet savo ruoztu yra pats blogiausiais playeris(as turiu irdoymu jei netiki kasnors), gimp vis dar atsilieka nuo photoshop'o bet tiesa nesmarkiai, cia jau sveikintinas pavizdys, bet tau reik pripazinti, kad tokiu nedaug...
pasigydziau 2009-11-12 12:25
Ok, surask man atviro kodo: 1. grafikos inzinerijos produktu ( Autocad, Autodesk ), 2 profesionalu video redagavimo programu ( Adobe Premiere, Final cut studio,...), 3. 3d kurimo, animacijos (3ds max, maya) 4. skaiciavimo ir modeliavimo irankiu (matlab, mathcad, maple) Manau sarasa galima butu gerokai pratesti ir sis sarasiukas yra ledkalnio virsune. As tikrai neneigiu, kad yra profesionaliu opensourciniu produktu, kaip tavo pamineti web serveriai, duomenu bazes ir panasiai. Bet mat atrodo, kad dauguma tokiu programu yra tiesiog skirtos programu developeriam, it srities zmonem. Koks architektas projektuojantis namus, tokio lygio nemokamu irankiu turbut net nesapnuoja. Norint sukurti galingus irankius reikia dideles komandos, daug zmogiskuju resursu ir atitinkamai pinigu, todel as visai pateisinu pakankamai didele komerciniu produktu kaina.
jooopt 2009-11-12 13:34
To pasigydziau Tavo išvardinti pavyzdžiai visiems aiškūs ir suprantami. Šiuo metu atviras kodas daugiausiai tobulinamas ten kur vartotoju skaičius ir poreikis yra didelis (pvz.: Open Office), o dėl itin specializuotų ir/arba siauro pobūdžio programų visi supranta kad kol neatsiras poreikio nebus ir alternatyvos (pats nelabai randu Electronics Workbench Multisim galimos alternatyvos padoresnės). Ir keli galimi atsakymai į tavo klausimus: 1. grafikos inzinerijos produktu ( Autocad, Autodesk ) Jau minėtas puslapis ankstesnėse diskusijose http://www.osalt.com/graphic-applications 3. 3d kurimo, animacijos (3ds max, maya) Blender http://www.blender.org/ 4. skaiciavimo ir modeliavimo irankiu (matlab, mathcad, maple) Matlab turi kelias galimas alternatyvas http://www.wareprise.com/2008/12/13/lis ... atives/lt/ . Be to Matlab rašomą kodą ir naudojamas funkcijas galima konvertuoti i c++ kodą ir nereiks tau jokio Matlab.
Smėlis 2009-11-12 14:02
alternatyvos nėra. vienintelė alternatyva tarkim AutoCAD'ui - DoubleCAD XT. visgi čia tokia alternatyva, kaip tuoletiniam popieriui švitrinis. tiesa, tavo pateiktoje nuorodoje jo netgi nėra, nes įtariu tai ne OpenSource programa. sąraše esantys 3 variantai yra iš esmės niekam tikę. absoliučiai. o tokiems įrankiams kaip NX, Inventor, SolidWorks ir t.t. alternatyvų net sapnuose nėra.