Lietuvoje karšta. Prasidėjo DDoS atakos  ()

Nacionalinio kibernetinio saugumo centro (NKSC) vadovas Liudas Ališauskas praneša, kad šiuo metu Lietuva susiduria su DDoS atakomis. Vilniaus gyventojai ir svečiai gali susidurti su trikdžiais naudojantis „m.Ticket“ ir „m.Parking“ programėlėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Šiuo metu eilinį kartą vyksta tikslinės DDoS atakos prieš mūsų šalį. Su šiomis atakomis komandos irgi tvarkosi“, – pirmadienį žurnalistams pranešė L. Ališauskas.

Anot jo, šiuo metu DDoS atakomis trikdomos „m.Ticket“, „m.Parking“ teikiamos paslaugos bei govilnius.lt svetainė.

„Šiuo metu tai yra pagrindinės ryškios paslaugos, kurios reikalingos ir mūsų svečiams. Kalbame apie šias paslaugas – šiuo metu jos yra trikdomos“, – patvirtino NKSC vadovas.

Sekmadienį NKSC taip pat fiksavo dvi kibernetines atakas, susijusias su muzikos transliacijomis.

Pranešama, kad vienas incidentas įvyko regioninėje radijo stotyje, kitas – mieste veikiančiame prekybos centre. Abiejų incidentų metu buvo sutrikdyta trečiųjų šalių internetu teikiama muzikos transliacijos paslauga, kai pakeitus originalų grojaraštį vietoj jo buvo pradėta transliuoti su dezinformacija susijusi informacija.

 

Abu atvejai buvo greitai pastebėti, o nelegalios transliacijos – nutrauktos.

NKSC praneša toliau atliekanti išsamų kibernetinių incidentų tyrimą, siekiant išsiaiškinti, kokiu būdu buvo įsilaužta ir pakeistas transliacijų turinys. Apie įvykius informuota Lietuvos policija ir kitos atsakingos institucijos.

ELTA primena, kad pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Irtautė Gutauskaitė
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()