„2 tonos aukso. Milijardai rublių. 6000 dronų.“ Galingas įsilaužimas. Nutekinta Rusijos paslaptis  (1)

Programišių grupė įvykdė neįtikėtiną įsilaužimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė informacija, kad programišių grupė „Prana Network“ įsilaužė į „Shahed“ dronų gamintojos „Sahara Thunder“ serverius ir paviešino daug techninių ir su jų tiekimu Rusijai susijusių dokumentų, savo socialiniame tinkle „X“ praneša Antonas Heraščenko.

Tarp nutekintų dokumentų apie Irano atakos bepiločių lėktuvų gamybos lokalizavimą Alabugos specialiojoje ekonominėje zonoje (Rusija) buvo informacija apie derybų procesą, įskaitant gamybos apimtis ir bepiločių orlaivių kainą.

Šiuo metu nutekintuose dokumentuose atskleidžiama, kad:

▪️ 2022 m. buvo pasirašyta 1,75 mlrd. dolerių vertės sutartis dėl 6 000 dronų „Shahed“ + techninės ir programinės įrangos. Rusija sumokėjo tiesiog auksu; ji pristatė kiek daugiau nei 2 tonas aukso luitų.

▪️ „Shahed“ įsigijimo iš Irano kaina yra:

- apie 193 000 JAV dolerių už vienetą, kai užsakoma 6 000 vienetų;

- apie 290 000 USD už vienetą, kai užsakoma 2 000 vienetų.

▪️ Jei gamyba bus lokalizuota Rusijoje, jos kaina Rusijos gynybos ministerijai turėtų sumažėti iki 165 500 JAV dolerių. „Shahed“ gamybos kaina būtų 48 800 JAV dolerių.

▪️ Irano vadovybės paskelbta pradinė kaina – 375 000 JAV dolerių už vienetą.

„Prana Network“ patvirtino, kad tai buvo jų darbas, ir kad pavogę duomenis jie elektroniniu paštu informavo „Sahara Thunder“ klientus, žurnalistus ir naujienų agentūras apie duomenų nutekėjimą ir apie tai, kad pavogti duomenys buvo įkelti į simorgh.io, kad juos pamatytų visas pasaulis, skelbia „Iranian Cyber News Agency“.

 

„Prana Network“ taip pat patvirtino, kad ištrynė visus „Sahara Thunder“ elektroninio pašto dėžutės laiškus ir kontaktų sąrašą. Jie netgi žengė dar toliau ir paliko užduotį „Rasti pavogtus duomenis“ bei paskyrimus kalendoriuje „Laukite mūsų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(0)
(79)

Komentarai (1)