Sveikiname „Google Chrome” su trečiuoju gimtadieniu!  (0)

Atrodo, dar visai neseniai „Google” pristatė savo „Chrome” interneto naršyklę, o šį rugsėjį projektui sukanka jau treji metai. Per tą laiką ne tik išsivystė pati naršyklė, bet ir sustiprėjo visa informacinė „Chrome” ekosistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialiajame projekto tinklaraštyje paskelbta naujiena apie šį gimtadienį, o tuo pačiu pateikta ir įdomi informacija apie naršyklių vystymosi raidą praktiškai nuo pat jų istorijos pradžios.

Minėta informacija pateikta vadinamosios infografikos principu, pasitelkiant HTML5 technologiją – informacijos apie ją galite rasti šiame puslapyje. O kalbant apie „Chrome“, galima konstatuoti, kad per trejetą metų pasiektas tinkamas brandos lygis, naršyklė pripažįstama kaip greičiausia ir viena iš patogesnių rinkoje ir kurią naudoja jau daugiau kaip 20 procentų internautų, o taip pat matomas nuolatinis progresas – juk būtent „Chrome“ pasiūlė dviejų savaičių ciklų versijų keitimą, po kurio šiuo metu turime jau 13-tą „Chrome“ versiją. Neseniai panašią sistemą adaptavo ir „Firefox“ kūrėjai: ketvirtosios jų naršyklės versijos reikėjo laukti net trejus metus, o per pastarąjį pusmetį versijos numeris keitėsi jau triskart. Taigi, galima teigti, kad „Chrome“ taip pat diktuoja madas naršyklių rinkoje, nei per žingsnį neatsilikdama nuo pagrindinių savo konkurentų – „Internet Explorer“, „Firefox“ ir „Opera“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Povilas Korop
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: