Kompiuteriniu virusu užkrėsti JAV kariniai bepiločiai orlaiviai  (5)

JAV kariuomenėje naudojamų „Predator“ ir „Reaper“ bepiločių orlaivių (UAV) elektronika buvo atakuota nežinomos kilmės kompiuteriniu virusu. Remiantis portalo „Wired“ pranešimu, užkratas pirmą kartą aptiktas prieš porą savaičių ir iš sistemų pašalintas jau kelis kartus. Tačiau užkratas nuolat atsinaujina, o kariškiai šiuo metu neturi priemonių nuo jo apsisaugoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, jog virusas netrukdo pilotuoti minėtųjų orlaivių, tačiau registruoja kiekvieną nuotolinio operatoriaus mygtuko paspaudimą. „Mes jį vis ištriname, tačiau virusas nuolat sugrįžta. Programa greičiausiai kenkėjiškos kilmės, tačiau apie ją visiškai nieko nežinome“, – teigia anoniminis šaltinis. Niekas nežino, iš kur virusas atsirado ir kaip plačiai jis išplito. Tačiau kompiuterių saugumo specialistai įsitikinę, jog programos kūrėjai turėjo prieigą prie užslaptintų kompiuterinių sistemų.

Kenkėjišką programą aptiko JAV Gynybos departamente naudojama kompiuterinių virusų aptikimo sistema HBSS (Host Based Security System). Šis incidentas kelia nemažų įtarimų ir nuogąstavimų, kadangi į bepiločius orlaivius bandyta įsilaužti ir anksčiau, o kai kuriems užpuolikams yra pavykę netgi perimti UAV siunčiamas vaizdo transliacijas. Beje, tam buvo naudojama nei 30 dolerių nekainuojanti programinė įranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)