„Google“ patvirtino kurianti „Chrome“ versiją operacinei sistemai „Windows 8“  (0)

Korporacija „Google“ pranešė, jog jos specialistai jau ėmėsi kurti specialią naršyklės „Chrome“ versiją, kuri galėtų dirbti „Metro“ grafinės sąsajos aplinkoje, skirtoje operacinei sistemai „Windows 8“. Šie duomenys pasirodė iš karto po to, kai tapo žinoma, jog „Mozilla“ aktyviai darbuojasi prie „Firefox“ adaptavimo minėtajai operacinei sistemai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ atstovas interneto portalui „Mashable“ teigė, jog naujosios „Chrome“ naršyklės pagrindą sudarys asmeniniams kompiuteriams skirtos naršyklės versija, o ne „Android“ skirta mobili šios programos atmaina, kaip buvo manoma anksčiau.

“Mūsų užduotis – pasiūlyti vartotojui greitą, paprastą ir saugią Chrome aplinką visose platformose, įskaitant skirtą tiek asmeniniams kompiuteriams, tiek ir Windows 8 Metro UI“, – pažymėjo Google atstovas. „Turėdami šį tikslą, mes ir kuriame Metro UI skirtą Chrome versiją, kuri turėtų tokią funkciją, kaip patobulintas jutiklinis valdymas.“

Tokiu būdu su planšetinių kompiuterių su „Windows 8“ pasirodymu turėtų debiutuoti ir modifikuota naršyklė „Chrome“, kuri turės įprastą asmeniniams kompiuteriams skirtos versijos aplinką, tačiau gebančią dirbti ir su „Metro“ jutikline sąsaja.

Iki šiol dar kildavo abejonių, ar „Microsoft“ leis trečiosioms šalims kurti naršykles „Metro“ aplinkai. Laimei, šios abejonės nepasitvirtino, tačiau „Microsoft“ vis tik išsakė savo nuomonę, jog vartotojai naujoje „Windows 8“ aplinkoje galės vienu metu naudotis tik viena naršykle. Apie tai, kokia galėtų būti nauja „Chrome“ jutiklinė aplinka, tam tikra dalimi galima spręsti ir iš naršyklės beta versijos, skirtos „Android“ platformai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: