„Apple“ paaiškino, kodėl naujasis „iPad“ meluoja apie baterijos įkrovimo lygį  (3)

Naująjį „iPad“ tyrinėjantys technologijų ekspertai praėjusią savaitę pastebėjo, kad įrenginys meluoja apie baterijos įkrovimo lygį: nors elementas būna įkrautas vos 90 proc., vartotojai informuojami, kad pasiektas 100 proc. įkrovimo lygis. Kelias dienas tylėję kompanijos „Apple“ atstovai trečiadienį paaiškino, kodėl taip yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės viceprezidentas Michaelas Tchao teigia, kad naujasis „iPad“ yra įkraunamas lygiai taip pat, kaip ir kiti „Apple“ mobilieji įrenginiai: pasiekus 100 proc. elemento krovimas kuriam laikui išjungiamas, o paskui vėl visiškai įkraunamas, skelbia „AllThingsD“. Taip daroma tam, kad „iPad“ būtų galima nuolat laikyti įjungtą į elektros lizdą, nedarant žalos baterijai.

„Toks ciklas sukurtas tam, kad jūs galėtumėte nuolat laikyti įrenginį įjungtą (krovimo režimu – aut. past.) tiek laiko, kiek norite“, – teigė M.Tchao. Sprendimas informuoti, kad baterija yra 100 proc. įkrauta, net jei dalis energijos jau yra išnaudota, priimtas siekiant neklaidinti vartotojų – esą net jei baterija nėra visiškai įkrauta, vartotojai vis tiek gali naudotis įrenginiu 10 val. be įkrovimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(4)
(-4)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: