„Made in China“: Kinija ėmė kurti savo grafinius procesorius  (0)

Antrą penkmetį iš eilės Kinija demonstruoja pasiekimus, kuriant savus bendrosios paskirties mikroprocesorius. Iš pradžių tai buvo procesoriai „Loongson“ su MIPS architektūra, taip pat praėjusį rudenį visiškai netikėtai horizonte pasirodę RISC architektūros procesoriai „Shenwei“. Dabar gi šaltiniai praneša, jog kinai jau turi savo SPARC architektūros mikroprocesorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vargu, ar galima teigti, jog tai tapo labai dideliu siurprizu. Savo paskutiniesiems superkompiuteriams, kurie dirba su „Intel Xeon“ procesoriais, klasterinėms sąsajoms ir I/O komunikacijoms kinai sukūrė galingą valdiklį, suderinamą su SPARC architektūra. Šaltinis įsitikinęs, jog SPARC procesorius „Galaxy FT-1000“ „gimė“ būtent superkompiuterio „Tianhe“ kūrimo metu. Tai 8 branduolių modelis, dirbantis nuo 800 MHz iki 1 GHz taktiniu dažniu, ir palaikantis iki 64 skaičiavimų srautų. Procesorius palaiko keturis nepriklausomus DDR3 (iki 32 GB) operatyviosios atminties kanalus, aštuonias PCIe 2.0 linijas ir tiesiogines sąsajas su trimis kitais procesoriais.

Tačiau pagrindinė naujiena slypi kiek kitur. VR-Zone teigimu, Kinija jau kuria savo grafinius procesorius. Darbai vykdomi tiek centre, kuriame veikia ir superkompiuteris „Tianhe“, tiek ir moksliniame centre Charbine. Iš karto reikia pažymėti, jog kinų GPU nebus suderinami su kompanijos „Microsoft“ kuriamu API DirectX. Kitais žodžiais tariant, tai bus ne žaidimams skirti grafiniai procesoriai. Kinų GPU pirmiausia palaikys „OpenGL“, taip pat darbuosis negrafinių skaičiavimų srityje, kuriuose į pagalba pasitelkiami GPU branduoliai, taigi galima kalbėti apie kiniškąjį „nVidia Tesla“ variantą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: