„Apple“ skelbia karą „Android“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedriusd 2012-05-13 13:13
Viena pasakysiu, tie patentai - tragedija. Ne nu tikrai, anksciau kazkaip isivaizdavau kad patentai yra skirti kazkokioms inovacijoms apsaugoti, bet kai pradedama zaisti su zodziu reiksme ir leidziama uzpatentuoti visiskai akivaizdzius dalykus, tuomet jau kyla klausimas, ar tai inovacijos ir ar turetu buti leista tai uzptentuoti. Tikriausiai pirmieji teismai nelabai suprato ka jie daro, kai paskelbe palanku nuosprendi ieskovams patentu bylose. O ir patentininkai matyt ne viso proto buvo kai leido patentuoti tokius dalykus. Apskritai idiotiska atrodo leisti patentuoti tokius dalykus kaip vartomas ekranas, kas jau tuo metu egzistavo. Arba kaip cia net rase tuos telefonus su permatomu stiklu. Gi tai ne budo ar technologijos patentavimas, bet galutinio igyvendinimo. Jei iseitu toks telefonas, is stiklo, permatomas, apsaugotas patentais, tai kaip reiketu suprasti, kad anksciau tokiu nebuvo, nes niekas ju nesugalvojo, ir dabar pagaliau kazkam atejo i galva nuostabi mintis, ar kad anksciau galbut net nebuvo tokiu galimybiu? Dizaino smulkmenos kurias leidziama patentuoti atrodo mazu maziausiai esancios per daug nereiksmingos kad butu galima tai patentuoti, bet gi leidziama. Ir tuomet norom nenorom pagalvoji o kaip gi su konkurencija? Kokia nauja kompanija galetu izengti i rinka? Man atrodo kad neimanoma, tiesiog gyva suvalgytu kitos kompanijos su savo patentais. Liudna situacija, skaitai is stebiesi, ar cia pats esi per kvailas suprasti, ar jau pasaulis is didelio rasto pradeda iseiti uz krasto...
stiklas 2012-05-13 13:35
karas = gryni nuostoliai visoms kariaujančioms pusėms, patiko Apple būti monopolininke, o atsiradus konkurentams nebenorima dalintis pyragu - prasideda savo pyrago gynimas lazdomis, o bet tačiau vos nusisukus nuo pyrago vyti šalin vieną įsibrovėlį, iš nugaros į tavo laisvą likusį pyragą kėsinsis kitas įsibrovėlis. Žinoma, kad laisvai leisti kopijuoti savo produktų negalima, bet nereikia ir per daug įsitraukti į šiuos žaidimus nes ateitis bus labai liūdna. Dar vienas pastebėjimas - žmonės linksta link tos produkcijos, kuri suteikia daugiau laisvės, leidžia pačiam pasirinkti už ką mokėti, kuo naudotis ar ne. Tokie produktai yra ir jie populiarėja, o įmonės pripratusios diktuoti rinkai sąlygas, mano akimis, neturi ateities - dabar jau yra iš ko rinktis ir nuo tokių diktatorių greitai galima nusigręžti.
faktas 2012-05-13 14:01
Tai kad ne tiek ir daug galimybių rinktis, o naujiems atsirasti beveik neįmanoma, nes senosios korporacijos turi per daug resursų, įskaitant tuos pačius patentus, kuriuos perka iškart ne po kelis, o tūkstančiais.
Shinigami 2012-05-13 14:31
Telefono valdymas naudojant liečiama ekraną ir du pirštus nėra joks algoritmas ar išradimas. Tai tas pat kas apskritas vairas automobilyje. Vartotojo sąsaja su įrenginių. Kas butu buve jei kažkas butu užpatentavęs apskrita vairą? Butu kvadratinius kiti dėje? Ar valdymo svertis kaip buldozeryje
GTRooTube 2012-05-13 15:03
Apple iš esmės sukūrė inovaciją - išmanųjį telefoną su liečiamu ekranu ir operacine sistema. Tačiau Telefonų (seniau vadintų delninukais) su operacine sistema buvo ir prieš tai. Apple ir lietimui jautrių ekranų įdėją panaudojo ne pirmieji - tai jau buvo 2004m. Nintendo Ds žaidimų konsolėje ir įvairioje navigacijoje. Apple čia atnešė tik madą. Kitaip yra su Ipad, jis tikrai yra novatoriškas įrenginys, kurio naudingumu dar ir dabar daug kas abejoja, bet visgi jie jį sukūrė. Suprantu Apple sieki ginti tai ką sukūrė, ką revoliucinavo, tačiau taip yra absoliučiai visur. Negi dabar žmogus sukūręs kavinuką turėtų vienas juo prekiauti. Ypač nepamirškime, kad Apple finansinė padėtis yra super gera ir jie tikrai nėra nuskriausti.
Tuxedo cat 2012-05-13 17:29
Vargšelį Styvį suerzino antai, jis nekentė dar kažko.... Puikus straipsnis! Aplamai, jau senokai susidariau neigiamą nuomonę apie Apple ir jų produkciją - žaidžia apgailėtinus patentų karus ir t.t. Konkurentų visur ir visada buvo, yra ir bus.
Christmas_fun 2012-05-13 19:50
Juokinga yra tai, kad kažkuriam straipsny skaičiau, kad apple nenori veltis į šiuos konfliktus ir jiem tikrai nepatinka šitie teisminiai procesai. Panašu, kad patinka, nes į teismą keliauja visi iš eilės. O kaip galima užpatentuoti stačiakampio formos daiktą su mygtuku vidurį man iš vis protu nesuvokiama.
deivec 2012-05-13 20:31
durdomas tesiasi....isradimu dabar vadina....daikta su keturiais kampais...ir sako cia musu !!!! suprasciau atrastu kaip telefona lankstu padaryti ir kazkas atliktu taip pat kaip ir konkurentas. jeigu as sukuriu lietimui jautru ekrana....kitom technologijom ???? tai koks po velniu cia kopijavimas ??????? apple nemanau kad ilgai gyvuos...nu negali aviu banda pastoviai nesti pelna..imonei kuri tik sugeba pristatyti graziai balta spalva....
Eidumukas 2012-05-13 21:27
Niekas ir nesako, kad tai išradimas. Konkrečiai šiuo atveju tai - dizainas.
Paprastas_zmogus 2012-05-13 21:53
O tu pasidomėk, kokie buvo tie liečiami ekranai prieš iPhone ir kokie buvo interfeisai ant tų ekranų... Košmariški. Apple nesukūrė telefono su liečiamu ekranu. Jie paėmė egzistuojančias technologijas, jas patobulino ir padarė jų naudojimą patogesnį. Be to, iki tol niekas telefonuose ir planšetuose nenaudojo "pinch to zoom", swipe, "pull to refresh", kinetic scrolling, multitouch, o būtent šitie dalykai ir buvo svarbiausi. Ir Apple niekad nėra išradę kažko nuo 0. Jie visada egzistuojančias technologijas patobulindavo ir paversdavo jas patogesnėmis ir prieinamomis masėms. O po to belieka tik retorinis klausimas - "kodėl niekas to ankščiau nepadarė?"
Pasalietis 2012-05-13 22:39
Tai būtent, kad buvo, kas pradėjo prieštai gaminti tuos įrenginius ir Apple sudėjus kelias naujoves, pradėjo skelbti apie savo nauja "išradimą", o kai kitos kompanijos pradėjo kurti geresnius įrenginius nei Apple (geras pvz Samsung), tai jau neinovacija. Ir reikia paduoti dėl kiekvieno pirstelėjimo į teismą? Ką kalbėtu Apple fanai, apie "pirmąjį" GUI jei PARC būtu juos padavę į teismą už Xerox PARC GUI nukopijavimą?
kassu 2012-05-13 22:46
Jo tai išeina uždėjo APLAS ant rato padangas ir po to visi turi susimokėti kas naudoja ratus.
Paprastas_zmogus 2012-05-13 22:48
Na, MAN asmeniškai tie Samsung'ai neatrodo geresni. Bet čia kiekvieno asmeninis reikalas. O į teismus, kiek aš matau, jie eina daugiausiai prieš Samsung ir aš tame nieko blogo nematau. Niekam nepatiktų, kai kitas kraunasi pinigus tave juodai kopijuodamas. Nesuprask neteisingai, manau, kad patentų karai pasiekė absurdą, bet čia pykti reikėtų ant pačios sistemos, o ne ant žaidėjų. PS. Apple GUI (ir dar objektinio programavimo idėją) nusipirko iš Xerox (PARC yra tiesiog Palo Alto research center) Bet tas GUI buvo toli gražu nebaigtas. Taigi geras realizavimas ne mažiau svarbus už idėją
enternald 2012-05-14 08:12
O kas Apple suteikia teise patentuoti dalykus, kaip šie. Čia taip pat kaip paimtų BMW užpatentuotų visus dyzelinius variklius, nes jų dyzelis turi patentuotus purkštukus. Multitouch ir scrooling'ai atėjo iš touchpadų. Kitos funkcijos tiek Apple naudotos ir tobulintos, bet ne visada pirmos. Tai niekaip pagal patentų sistemą, kuri gyvavo prieš 10metį (ir visą 19-20 amžius) JAV nesiskaitytų patentas, nes buvo prior art. Dabar kita kalba. Patentuoja tas kas sukuria, o ne tas kas padaro prieinamą masėms, bet sugadinta patentų sistema praktiškai suteikia patentus tiems kas daugiausiai reklamuoja ir yra pirmieji. Ir Apple pirmi ar ne pirmi, ne esmė: ji neverta visų šių patentų, bet kažkodėl juos gauna.
Uogienius 2012-05-14 08:47
Nesuprantu, kaip Apple gali padavinėti ką nors į teismus dėl dizaino, kai tas pats čia minimas 2006 metų samsung f700 yra beveik grynas iphonas įtraukus klaviatūrą, o padidinus ir pats iPadas.
Paprastas_zmogus 2012-05-14 09:53
Pasalietis 2012-05-14 12:11
Vienas minusas yra tas, kad dizainą galima patentuoti betkurioje srityje. Bet yra vietų, kur produkto visa esmė ir yra dizainas ir jei to nebūtu būtu nesąžininga tų produktų atžvilgiu.
Eidumukas 2012-05-14 12:19
Dizainas nepatentuojamas. Galima registruoti dizainą arba ginti autorinėmis teisėmis. Gerai pastebėta, kad kartais dizainas gali būti esminė savybė gaminio, pvz., kai rinkoje visi gaminiai yra panašios kokybės ar savo funkcijomis yra identiški, pvz., puodeliai.
sub 2012-05-14 16:02
Verta ar neverta Apple savo patentų ne mums ginčytis. Nė vienas tiksliai ir gerai nežinot apie tuos patentus, kaip užpatentuota kokios schemos ir t.t. yra pridėta prie patento. Kaip jūs nesuprantat "nesisuksi-negyvensi" - ir šitas galioja visam pasaulį, pas mus įstatymai lengvai prastumiami, tenai patentai - nu ir ką jūs su savo šnekomis "apple tokia, apple anokia, apple neverta patentų ir t.t." pakeisit, o gi nieko. Net antireklamos nėra. Vartotojui svarbu galutinis produktas ir jis moka už produktą kuriuo gali iškart naudotis. manau kad ir kiek tos visos didžiosios kompanijos yra "prigrybavusios" su patentais ir teismai, joms rupi tik galutinis vartotojas - o dėl to dauguma tokių kompanijų pasiryžusios viskam: kopijavui, meilui, vagystėms ir t.t. - kad tik didesnę riekę atsiriekt. Nėra nė vieno daikto, už kurį nebūtų geresnio.
Pasalietis 2012-05-14 22:59
Manau tu nelabai supratai komentarų esmės ir kas yra diskusija.