„Apple“ skelbia karą „Android“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2012-05-24 03:08
Nesupratau, dėl kokių čia neva patentų Apple piktinasi. Aš jau 2002-ais turėjau išmanų Symbian telefoną su užapvalintais kampais, lietimui jautriu ekranu per visą korpusą ir landscape/portrait perjungimo funkcija, veikusia daugumoje programų. 1997-tais pirktas monitorius pats perjungdavo OS rezoliuciją, pasukus jį aplink Z ašį. Multitouch zoom - irgi principas, senas kaip pasaulis: "anchor+transform" principas žinomas dar nuo pirmųjų CAD (tik tuomet jis buvo realizuotas dažniausiai pele arba ). Dizaino principų patentavimas - apskritai absurdas. Kas čia būtų, jei kiekvienas gamintojas galvotų savo sistemą, kaip su mobilaus keypadu rašyti SMS tekstą? Jei kiekvienas galvotų savo terminologiją? Jei viename telefone negalėtum pažiūrėti praleistų skambučių, kitame - įtraukti el.pašto adreso į kontaktus? Teisėjos argumentas apie panašumą irgi niekinis. Juodas stačiakampis su nupaišytomis ikonomis desktope - anokia disruptyvi inovacija, anokia geniali technologinė idėja.
Anonymous 2012-05-24 08:03
Che, tie patentų karai labiausiai nukreipti prieš vartotoją!
Karolynaz 2012-08-17 17:17
Et, kiek žmonių nusišneka ir net nesuvokia, kad nusišneka. Patentai yra labai gerai ir jie apsaugo nuo vagių. Gerb. Giedriau, o tau nekilo mintis, kad tavo minėti "eidziama uzpatentuoti visiskai akivaizdzius dalykus" yra visiškai akivaizdūs tik todėl, kad „Apple“ skyrė daug milijonų ir darbo valandų tam? Kodėl jie nebuvo tokie akivaizdūs iki pasirodant „iPhone“? Kodėl tada visi „Samsung“ išmanieji ir planšetės atrodė kardinaliai kitaip? Taip, egzistavo liečiami ekranai, bet technologija slypinti po juo Apple atveju yra visiškai kitokia, nei buvo iki tol. Kur ekranas jaučia spaudimą, o kur ekranas reaguoja į tavo piršto sukuriamą el. krūvį tai manau AFIGIENAS skirtumas. O va tai sukūrė Apple, o kol ji tol nebuvo padarius visiems buvo akivaizdu, kad patogiausia ekranus liečiamus drožti debiliškais pagaliukais, o patogiausia OS – žinoma Symbian. Įsikirskit, kad pvz. Apple ant Samsungo pyksta ne dėl užapvalintų kampų, bet dėl to, kad tie kampai užapvalinti tiek pat laipsnių kaip ir Apple įrenginys, blizga tiek pat ir medžiaga tiek pat slidi. Jei Samsung nebūtų kopijavęs, tai galima juk padaryti ne 33,3 laipsnių kampą, bet didesnį ar mažesnį. Galima kitokį blizgesį devaisui uždėti, medžiagą kitą parinkti. Kodėl Nokia Lumia sugebėjo pasidaryti nieko nekopijuodama? Krykštaujate čia dėl nesąmonių. Kiekviena bendrovė privalo saugoti savo turtą, kad jo nevogtų visokie Google. Jei jūsų turtas būtų vagiamas, kaži ar taip pat kalbėtumėte. Praleidi pvz. du metus kažką galvodamas, kol sugalvoji kokią nors tobulą durų rankeną, galvoji - oi dabar prasigyvensiu, nes niekas tokios per 2 tūkst. metų nesugalvojo. Didžiuojiesi savimi, paleidi į prekybą, o pyst – kitą dieną koks azijietis tą patį, tik tris kartus pigiau išleido. Jam juk „nekainavo“ sugalvoti, jis pasiėmė ir per puse dienos taip pat padarė.
Karolynaz 2012-08-17 17:28
O kas draudžia galvoti - pirmyn. Jei sugalvosi geriau nei visi kiti sugalvojo, visi vartotojai pirks tavo gaminius ir naudos tavo SMS rašymo principą. Jei kitos kompanijos norės taip pat padaryti – tau susimokės. Čia kaip su piratavimu, mažvaikiai verkia, klykia ir nusišneka, kad mat jie ala prastai gyvena, neturi pinigų, tad reikia vogti. Tai ko nakum nevogiat Maksimoje, kad pinigų softui liktų? Ar kiek ten žmonių visokius Winrar nusipirko už pigumą? Lygiai tas pats ir patentais – kodėl jie kažkas dirbo, kitas turi gauti tą patį nemokamai? Juk jūs neskambinate ten atsitiktiniam santechnikui ir neprašote nemokamo taisymo, motyvuodami jį tuo, kad jūs gi iš jo tiek tiesiogine, tiek netiesiogine nieko nepavagiate.
rwc 2012-08-17 20:33
niekas nepatentuoja. Kokybės valdymas, marketingo strategijos, įmonės hierarchija ir kultūra. Va, paėmė kažkas (Motorola?) ir sugalvojo: Six sigma modelis. Pasiteisino. Tada atsirado visokie GM, Siemens, 3M, Toshibos, Dell, LG - kurie naglai tuos pačius principus įdiegė savyje. O juk šitas kokybės valdymo principas - gerokai vertingesnis intelektualinis kūrinys nei kažkoks mygtukų išdėstymas. Tiesa, nuo tokių idėjų nutekėjimo bandoma saugotis. Liepiama analitikams ir vadovams pasirašyti NDA, įsipareigoti nedirbti pas konkurentus... Bet kur tu čia nusaugosi. Dar negirdėjau, kad kažkuris ex-CEO būtų nubaustas, kad konkurentai pradėjo naudoti panašią kokybės įvertinimo sistemą. Gal šitai, gudruti, paaiškinsi?
AP0323 2014-10-01 14:28
viskas kas nauja , seniai pamirsta sena...kas per daug, tas nesveika su tais patentais, dabar apple kopijuoja didesnius nei 5 coliu ekranus, nes apple atrodo atsilikes 5-mecio telefonas....
audriusn 2014-10-01 14:50
pabandyk paleist Harley-Davidson TwinCam kopija i rinka, pamatysi kaip nepatentuojamas. o kontoru ant smasungo pykstanciu uz komunizdinimus tikrai nemazai. rwc, nepjauk grybo. Yamaha EXUP voztuva i ismetima deda belekiek metu, nor ten nieko mandro nera, varikliuku valdoma sklende, reguliuoja sistemos varza. iki 2000 metu kol nesibaige patenta niekas to nedejo. dabar yra visuose - honda, kawasaki, suzuki.