Didelė 40 nm mikroschemų paklausa TSMC sukėlė naujų problemų  (1)

Kaip teigia portalas „DigiTimes“, milžiniška išmaniųjų telefonų su kompanijos „MediaTek“ procesoriais paklausa (dauguma šios produkcijos parduodama Kinijos rinkoje), privertė kompaniją TSMC vėl prisiminti šią „senieną“ ir dirbti ties savo 40 nm galimybių riba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau, kaip mėgsta nuolat kartoti „nVidia“ vadovas, mikroschemų vis tiek neužtenka, ir perpardavinėtojai netgi parduoda „MediaTek“ procesorius vos ne dvigubai brangiau, nei rekomenduoja pats gamintojas. Pačios „MediaTek“ tokia situacija aiškiai netenkina, ir ji bando susitarti su kitais kontraktiniais gamintojais, kurie imtųsi jos mikroschemų gamybos. Mes jau rašėme, jog norėdamos įtikinti savo klientus, kad 28 nm technologinis procesas nėra „vienintelis pasaulio stebuklas“, kompanijos TSMC ir UMC siūlo nemažas nuolaidas savo paslaugoms, kurioms naudojami seni technologiniai procesai. Į nuolaidų sąrašą pateko ir 40 nm normos, kuriomis noriai naudojasi kai kurie šių kontraktinių gamintojų užsakovai.

Kompanijos „MediaTek“ atstovai jau pažadėjo, jog situacija su 40 nm procesorių prieinamumu pradės gerėti jau rugpjūčio pabaigoje, o situacija normalizuosis rugsėjo gale. Iš viso per metus kinų kompanija ketina realizuoti 95 mln. procesorių, kurie bus panaudoti išmaniuosiuose telefonuose. Belieka tikėtis, šio procesorių gamintojo partneriai suspės tenkinti paklausą. Juo labiau, kad yra kur stengtis, kadangi „MediaTek“ kiek anksčiau jau viešai prižadėjo vartotojams „Galaxy Nexus“ lygio išmaniųjų telefonų, kurie kainuos „niekingus" 200 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: