IDF 2012: "Intel" pademonstravo bevielio ryšio technologiją "WiGig" (Video)  (0)

Praėjusių metų pabaigoje organizacija "Wireless Gigabit Alliance" užbaigė darbus prie trijų žemiausio lygio bevielio duomenų perdavimo standartų "WiGig". Tiesa, šios technologijos demonstracijai kompanija "Intel", kuri yra vienas iš aljanso narių, ryžosi tik IDF 2012 rudeninėje sesijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"WiGig" numato bevielį duomenų perdavimą 60 GHz diapazone. Technologija tinka įrenginių bevieliam sujungimui. Reikia paminėti, jog tokie įrenginiai turi būti tiesioginio matomumo ribose, o "WiGig" standartas labai jautrus kliūtims, taigi vargu, ar šis standartas galės visiškai išstumti mums jau įprastą Wi-Fi.

Technologijos demonstracija įvyko su tam tikrais kazusais: nešiojamas kompiuteris, kurio dėka Intel planavo parodyti visas "WiGig" grožybes, šou kulminacijos metu nusprendė... užmigti. Po to, kai nešiojamas kompiuteris „atgavo sąmonę“, buvo pademonstruotas išorinio kieto disko, dviejų monitorių ir mobilaus kompiuterio bendras darbas. Visi jie, kaip jau supratome, buvo apjungti į "WiGig" tinklą. Nešiojamas kompiuteris priėmė vaizdinės medžiagos srautą iš išorinio standžiojo disko, o vaizdą transliavo per kelis monitorius:

Įrenginių su "WiGig" technologijos palaikymu sertifikacija prasidės 2013 m. viduryje, tačiau realiai išbandyti jos veikimą bus galima kiek vėliau. "WiGig" nėra pirmasis sprendimas, kuris žada išgelbėti pasaulį nuo laidų kalno. Dabar belieka tikėtis, jog technologija pateisins jos kūrėjų lūkesčius. Tik kažkas viduje vis tik kužda, kad šią technologiją gali ištikti smarkiai reklamuotos "Intel WiDi" (Wireless Display) technologijos likimas.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)