Pirmieji testai parodė, ko verta naujoji nVidia vaizdo plokštė už 7500 Lt  (18)

nVidia vadovas Jen-Hsun Huang patvirtino, kad dviejų GPU savininkės – vaizdo plokštės GeForce GTX Titan Z – rekomenduojama kaina bus $2999, tačiau ši suma nenumato mokesčių ir įvairių antkainių, tad mažmeninėje prekyboje jos kaina bus gerokai didesnė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmomis prekybos dienomis jos kaina gali lengvai pasiekti $4000, tačiau nVidia vadovas vis tiek įsitikinęs, kad grafinio adapterio laukia neišvengiama sėkmė.

nVidia vadovas Jen-Hsun Huang kategoriškai CNet žurnalistams paneigė visus gandus apie galimą vaizdo plokštės GeForce GTX Titan Z anonso nukėlimą. Deklaruota kaina – $2999 (7500 lt) – nVidia vadovo taip pat netrikdo. Jo teigimu, pagrindinė potencialių pirkėjų dalis tokios klasės vaizdo plokštes perka kartą per metus. Ir didžiausią naudą pajus 4K raiškos monitorių savininkai.

Dabar belieka tik sulaukti šios vaizdo plokštės prekyboje – debiutas numatytas šių metų liepos mėnesio pabaigoje, tuo tarpu el. parduotuvės savo sandėliuose jau turi šio nVidia flagmano egzempliorių.

Beje, netikėtai el. parduotuvėje eBay pasirodžiusi GeForce GTX Titan Z atpigo simboliniais 5%, tad dabar už vaizdo plokštę prašoma $3799. Pardavėjas žada, kad grafinis adapteris bus pristatytas nemokamai į bet kurią šalį, tačiau visa tai įvyks tik po oficialaus anonso. Šiuo metu eBay siūlomos penkios tokios vaizdo plokštės.

Vienas iš faktorių, kurie pateisina tokią didelę vaizdo plokštės kainą ir norą ją įsigyti, anot Jen-Hsun Huang, yra 4K (Ultra HD) raiškos monitoriai. Kaip gerai GeForce GTX Titan Z susitvarko su aukštomis raiškomis (4K, 5K ir net 7K), atsakymą pateikė puslapis iyd.kr.

GeForce GTX Titan Z konkurentais tapo tiek pavienės vaizdo plokštės, tiek ir jų tandemai. AMD flagmanas Radeon R9 295X2 viską praleido, tačiau jo vaidmenį atliko dvi Radeon R9 290X.

Kaip ir ankstesniuose testuose, rezultatai yra ne GeForce GTX Titan Z naudai. Kuo didesnė raiška, tuo prasčiau pasirodydavo nVidia flagmanas, kol galų gale nusileido SLI ir CrossFire režimais veikiančioms GeForce GTX 780 Ti, GeForce GTX Titan Black, Radeon R9 290X ir Radeon R9 290. Vargu, ar reikia priminti, kad kiekvieno tokio tandemo įsigijimas kainuos žymiai mažiau, nei vienos GeForce GTX Titan Z. Reikia pažymėti, kad GeForce GTX Titan Z bus skirta ne tik žaidimų mėgėjams, tačiau ir profesionalams – vaizdo plokštė pasižymės kelių GPU GK110 galia, tačiau bus pigesnė, nei analogiški Quadro ir Tesla sprendimai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(20)
(11)
(9)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: