Sekti savo „Facebook“ draugus dabar gali kiekvienas (Video)  (1)

Norite nustebinti arba įbauginti savo draugus, pateikdami jiems žemėlapį su visomis pastarosiomis jų buvimo vietomis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Business Insider“, jeigu jūsų draugas bent kartą pasinaudojo „Facebook Messenger“ programėle ir buvo aktyvavę vietos nustatymo funkciją išmaniajame telefone, tuomet tai padaryti bus itin paprasta. Naujasis „Chrome“ papildymas, pavadintas „Marauder‘s Map“, kiekvienam leis „išsitraukti“ vietos nustatymo duomenis ir juos perkelti į žemėlapį. Štai kaip tai atrodo (nuotrauka paimta iš „Business Insider“):

Šis žemėlapis yra ganėtinai tikslus. Kaip teigia šios programos kūrėjas Aranas Khanna, mokslininkas iš Harvardo universiteto, žemėlapyje pateiktos koordinatės netgi turi penkis skaičius po kablelio. Tai reiškia, jog buvimo vieta yra tiksli, maždaug metro paklaidos.

Kaip galima pasinaudoti naujuoju „Chrome“ papildymu?

Atsidarykite „Google Chrome“ naršyklę ir parsisiųskite minėtąjį papildymą (nemokamai). Tuomet nueikite į „Facebook“ žinutes ir pamatysite kairiajame kampe iššokančią piktogramą „Marauder‘s Map“.

Tuomet paspauskite ant vieno iš savo draugų pokalbių – pamatysite, kaip žemėlapyje atsiranda draugo nuotraukos skirtingose lokacijos vietose. Kuo daugiau pokalbio užkrausite (angliškai tinkamesnis terminas „scroll up“), tuo daugiau duomenų bus perteikta į žemėlapį.

Jeigu bijote, kad kas nors iš jūsų draugų gali pasinaudoti „Marauder‘s Map“ papildiniu, tuomet jums derėtų išjungti savo vietos nustatymo funkciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(30)
(6)
(24)

Komentarai (1)